Ledarskap i klassrummet

Ledarskap i klassrummet
ISBN:
9789144048338
Utgivningsdatum:
2008-06-01
Författare:
Antal sidor:
263
Upplaga:
2
Kategori:

Lärares ledarskap i klassrummet har som främsta mål att förmå eleverna att ägna den schemalagda tiden till arbete med olika former av uppgifter. Uppgifter som genomförs i en kontext som utgörs av skolans yttre, samhälleliga ramar och den inre, lokala skolkulturen. Lärarens uppgift är att ansvara och hantera: Planering - att reflektera över och utveckla en trygg och uppgiftsfokuserad klassrumsatmosfär. Kontroll - att förankra positiva regler och rutiner hos eleverna. Motivation - att göra eleverna målmedvetna och villiga att anstränga sig för att nå målen.

Gruppering - att hantera gruppdynamik, normbildning och konflikter i klassen samt formering av arbetsgrupper.

Individualisering - att anpassa verksamheterna till varje enskild elevs behov och förutsättningar.

Denna reviderade upplaga har kompletterats inom områdena: ledarskapets kontext, särskilt lokala skolkulturer; konflikter och konflikthantering; kooperativt lärande samt gruppering och individualisering. Boken är främst avsedd för studenter på lärarutbildning, lärare i grund- och gymnasieskola samt fristående kurser i pedagogik och beteendevetenskapliga ämnen. Den passar också för blivande barn- och ungdomsledare, personalutbildare och ledare för andra pedagogiska verksamheter. Andra upplagan

få in omvärlden in i klassrummet. Forskare vid Högskolan i Borås och KTH presenterar nu ett arbetsmaterial som stödjer chefer att leda hållbart i vardag och förändring. 20-16. 20 Eftermiddagskaffe 15. Här hittar du pedagogiska planeringar för fritidshem. Forskare vid Högskolan i Borås och KTH presenterar nu ett arbetsmaterial som stödjer chefer att leda hållbart i vardag och förändring. arbeta med 'infärgning' (en form av ämnesintegrering och avser samverkan mellan. Kongressprogram sök avbryt Selected day Alla dagar tisdag 13 mar onsdag 14 mar Alla dagar ti 13 mar on 14 mar filter avmarkera ok . 20-16.