Jonny Liljas skuld

Jonny Liljas skuld
Förlag:
ISBN:
9789175791142
Utgivningsdatum:
2015-08-17
Författare:
Antal sidor:
383
Kategori:

Nominerad till Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska deckare 2014! Jonny Lilja är inte bara spelmissbrukare.

Han är också narkotikaspanare vid Malmöpolisen. En synnerligen olämplig kombination. Efter ett förlorat pokerparti med skyhöga insatser står han i skuld till maffiabossen Ratko Jokovic. En skuld Jonny betalar av genom att svika sitt yrke och sig själv. Jonnys fru har lämnat honom. Speldjävulen är hans enda följeslagare.

En kväll dricker han ett par flaskor vin och bestämmer sig för att göra slut på eländet. Han beger sig till Haväng på Österlen. Just som han ska hänga sig i en ek intill havet får han syn på en likblek flicka lutad mot ett träd. Hennes handleder är uppskurna. Fallet avskrivs raskt som självmord. Den namnlösa unga kvinnan riskerar att falla i glömska. Men Jonny Lilja och Ystadspolisen Eva Ström börjar på var sitt håll ana att flickans död inte är självförvållad. Det kan finnas kopplingar till andra unga kvinnor som avlidit under oklara omständigheter. Så bra att jag tappar andan. Lotta Olsson, Dagens Nyheter Till och med den subtila och svåra avvägningen mellan vardagliga och så att säga normaliserande partier och partier där det isar till av oväntad action är gjord med en mästerlig hand. Stig Larsson, Aftonbladet Som vanligt är Lönnaeus förmåga att osökt väva in naturskildringarna i intrigen beundransvärd." BTJ

Området kännetecknas av naturskönhet, jordbruksbygd, låg urbaniseringsgrad. Utgivningen är bred och. Utgivningen är bred och. Österlen är en slätt- och skogsbygd i sydöstra Skåne utan entydig avgränsning. Böcker är bäst på pocket.

Pocketförlaget startades 2006 och ger i första hand ut skönlitteratur i det bekväma pocketboksformatet. Österlen är en slätt- och skogsbygd i sydöstra Skåne utan entydig avgränsning. Österlen är en slätt- och skogsbygd i sydöstra Skåne utan entydig avgränsning.