Den gode borgmästaren

Den gode borgmästaren
ISBN:
9789186183240
Utgivningsdatum:
2010-09-27
Författare:
Antal sidor:
331
Upplaga:
1
Kategori:

En förtrollande kärleksroman I staden Dot, någonstans på den baltiska kusten, är stadens gode och ärlige borgmästare Tibo Krovic djupt och hemligt förälskad sin sekreterare, den vackra, ensamma och gifta fru Agathe Stopak. I den lugna och prydliga staden finns ingen möjlighet för borgmästaren att uttrycka sin kärlek till fru Stopak.

Men en dag råkar hon tappa sin lunch i en fontän, allt förändras och deras liv blir sig aldrig lika igen. Den gode borgmästaren är en historia om kärlek, förlust, förtrollning, vänskap, fantastisk mat, en blåsorkester, en italiensk häxa, en stor och vidsynt advokat, en tillfällig hund och en biljakt i promenadtempo. Det är en fullkomligt förtrollande roman.

Läs den och bli förälskad igen. Andrew Nicoll, född 1962 i Dundee i Storbritannien, är journalist. Han har tidigare skrivit poesi och noveller, Den gode borgmästaren är hans första roman.

Andrew Nicoll, föddes 1962 i Dundee i Storbritannien. Där har han levt hela sitt liv på samma gator vid havet. Första arbetade han som skogvaktare och sedan som journalist. Han har tidigare skrivit poesi och mängder av noveller. Den gode borgmästaren är Andrew Nicolls första roman, den har sålts till 17 länder och översatts till 13 språk. Citat 2000-talets finaste och ömmaste roman. Aldrig tidigare har någon skrivit en bok som får dig att känna så starkt med de tafatta älskande att det gör ont. Den gode borgmästaren gör helt enkelt att du vill gå ut och bli kär i någon. The Sun En av de bästa böcker jag har läst, den hade en humor och en lätthet i anslaget som höll mig fängslad från första till sista sidan. Daily Telegraph En extraordinär bedrift. Jag anser att den är ett på allvar nyskapande och djupt meningsfullt stycke litteratur. The Scotsman En triumferande röst, mycket rörande, fullständigt övertygande. The Andrew Marr Show and Start the Week

Sukulaisia eniten seuraavissa kunnissa: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kuru, Parkano, Ruovesi, Teisko, Tyrvää, Viljakkala, Virrat. Barnhus. Efter en hästs chockerande död vid den stora Feria de Sevilla kräver djurrättsorganisationerna i Spanien bättre behandling för djuren. Samhällets äldsta insatser för barn gällde att hindra dem att tigga i städerna, framför allt Stockholm. Efter år av en förödmjukande förlust efter den andra, var både det militära och det civila styret av Frankrike demoraliserat och misskrediterat.

Under 1500-talet var dåvarande Bellingaröd sätesgård. Alf Jonison — Gredechinnus — Ivar Nicolai — Bertillus — Jacobus Laurentii — Paulus. - Välkommen till Rötter, Sveriges största gratissida för släktforskare. Kyrkoherdar. Gamla Efterlysningen I nästan alla vykortssamlingar finns kort där man inte vet var motivet är taget.