Solsvärta

Solsvärta
Förlag:
ISBN:
9789170369926
Utgivningsdatum:
2014-10-31
Författare:
Upplaga:
1

Mirjam har lämnat sommartillvaron på Gotland och följt med sin älskade Calle till Västerås där han ska arbeta med ett projekt till stöd för den hotade pilgrimsfalken. Tre halvvuxna falkungar ska placeras ut i ett gammalt vattentorn med hopp om att de ska etablera sig i trakten.

Men i Västerås finns också flera duvslag, vars ägare oroas av pilgrimsfalkarnas närvaro. Hervor, som i en syn har sett sin försvunna barndomsvän Satu och en brevduva, ger sig ut på en resa i Europa på jakt efter fler ledtrådar. Men duvor och falkar är en dålig kombination, och när Hervor hittar en vinge från en koltrast, en solsvärta, blir hon fylld av onda aningar.

Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Tidigare var koltrasten en utpräglad. Koltrast (Turdus merula) är en fågel som tillhör familjen trastar. Marianne Cedervalls hemsida. Tidigare var koltrasten en utpräglad. Välkommen att diskutera och ställa frågor om allt som rör våra vilda svenska fåglar. Här får du veta mer om Marianne, läsa och höra. Böckerna 'Svinhugg' 'Spinnsidan' 'Stormsvala' 'Solsvärta' och 'Svartvintern'. Du kan även bifoga en bild till ditt inlägg.