Det smutsiga kriget mot Syrien

Det smutsiga kriget mot Syrien
Förlag:
ISBN:
9789198317824
Utgivningsdatum:
2016-09-27
Författare:
Antal sidor:
249
Upplaga:
1

I varje krig används lögner och bedrägeri som en del av krigföringen, men i kriget mot Syrien har angriparna använt sig av desinformation i en omfattning som kanske aldrig skådats tidigare.

Krigspropaganda innebär, som någon har sagt, normalt "ett deprimerande förutsägbart mönster med demonisering av fiendens ledare och fiendefolket genom skräckhistorier, verkliga eller inbillade". Följaktligen blev den blide ögonläkaren Bashar al Assad den nya "ondskan" i världen och enligt västerländska medier gjorde den syriska armén ingenting annat än att döda civila under mer än fyra år. Ännu idag föreställer sig många den syriska konflikten som ett "inbördeskrig".

Denna myt är i många avseenden en betydande framgång för de stormakter som har drivit fram en rad "regimskiftesoperationer" under diverse förevändningar de senaste femton åren.

Boken är ett gediget akademiskt arbete, men också ett starkt försvar av det syriska folkets rätt att bestämma över sitt eget land och sitt politiska system. Författaren Tim Anderson är lektor i politisk ekonomi vid University of Sydney. Han forskar och skriver om utveckling, rättigheter och självbestämmande i Latinamerika, Asien-Stillahavsområdet och Mellanöstern.

Weimers[snabel-a]kristdemokrat. Ja, visst förstår jag att du blir uppgiven.

Letar du efter en novell. Det parlamentariska läget är ett uttryck för folkets missnöje med politikerna som vägrar adressera den största och viktigaste.

Utmärkt krönika som vanligt. Är inte vad det var för några år sen. Det parlamentariska läget är ett uttryck för folkets missnöje med politikerna som vägrar adressera den största och viktigaste. Det är något lägre än prognosen på.