Sten Bergman - Kamtjatka, Kurilerna, Korea och Nya Guinea

Sten Bergman - Kamtjatka, Kurilerna, Korea och Nya Guinea
ISBN:
9789187283147
Utgivningsdatum:
2013-09-20
Antal sidor:
259
Upplaga:
1
Kategori:

Sten Bergman vår siste store forskningsresande sammanställer det mest intressanta och spännande från Sten Bergmans forskningsresor, i både text och bild. Få svenska upptäcktsresande lär ha varit med om så mycket som han. Och knappast någon har dokumenterat det så väl. Sten var en synnerligen ihärdig och begåvad fotograf över 12 000 bilder fanns att tillgå till boken! Sten Bergman överlevde skeppsbrott, tog sig fram på hundsläde genom snöstormar på Kamtjatka, bland banditer på gränsen mellan Korea och Manchuriet, klarade sig från malariamyggor och giftormar på Nya Guinea, och slutligen blev han och hans hustru Dagny adopterade av en av de större kannibalhövdingarna där. Han var dessutom en av Naturhistoriska Riksmuseets viktigaste donatorer, och han har en permanent utställning på Etnografiska Museet i Stockholm.

De egna böckerna har varit underlag för texterna.

Blandningen av hans egna texter med nyskriven text av Lena Haglund, Bertil Lintner och Henrik Ekman, tillsammans med hans egna, unika bilder, hustrun Dagnys akvareller och våra nytagna bilder, gör detta till en spännande, lättillgänglig och annorlunda bok. Boken gör en jämförelse med hur det ser ut idag på de platser där han verkade. Finns över huvud taget förutsättningarna kvar för att uppnå vad Sten Bergman på sin tid gjorde? Sten Bergman var en av våra viktigaste zoologiska och etnografiska forskare. Han skrev sammanlagt 17 böcker och de flesta översattes till många olika språk i ett fall till och med esperanto.

De mest kända av hans böcker är På hundsläde genom Kamtchatka och Min far är Kannibal, de blev lästa av en stor del av Svenska folket.

Sten Bergman vår siste store … Sten Bergman – Kamtjatka, Kurilerna, Korea och Nya Guinea 280 kr 179 kr; En bit Värmland : Från Värmlandskorv till Värmlandstårta 290 kr; Rea. Sten Bergman – Kamtjatka, Kurilerna, Korea och Nya Guinea sammanställer det mest intressanta och spännande från Sten … Pris: 165 kr. Böcker för alla bokälskare. Snabb leverans - låga priser. Vi bevakar litteratur med. Köp 'Sten Bergman : Kamtjatka, Kurilerna, Korea och Nya Guinea' bok nu. på Nya Guinea,. Books, images, historic newspapers, maps, archives and more. Umeå och Örebro finner du ett urval nya. Nya hälsoböcker Kategorier A-Ö.