Kan du vissla Johanna

Kan du vissla Johanna
ISBN:
9789187027154
Utgivningsdatum:
2012-09-12
Författare:
Antal sidor:
47
Upplaga:
1
Kategori:

Berra önskar sig en morfar - en som man kan älska, som bjuder på kaffe och som kan lära en vissla. Som tur är vet hans vän Ulf ett ställe som är fullt av gamla gubbar. På ålderdomshemmet hittar de en ensam farbror som heter Bertil och visst kan han tänka sig vara morfar. Berra och Uffe får berätta vad man gör som morfar, och Berras nya morfar försöker lära honom att vissla. Kan du vissla Johanna är en älskad klassiker som nu firar 20 år! Varje jul samlas familjer runt om i landet för att titta på filmatiseringen av den prisbelönta boken, med Per Oscarsson i rollen som Berras nya morfar. Nu kommer Kan du vissla Johanna i en påkostad nyutgåva, ömsint illustrerad av Anna Höglund, en av Sveriges främsta illustratörer. Ulf Stark är en av Sveriges största barn- och ungdomsförfattare som 1984 slog igenom med Dårfinkar och Dönickar.

Kan du vissla Johanna kom ut för första gången 1992 då den nominerades till Augustpriset och strax där efter filmatiserades. Anna Höglund har illustrerat flera av Ulf Starks böcker och tillsammans har de tilldelats priser som Heffaklumpen och Deutscher Jugendliteraturpreis. Kan du vissla Johanna är en fin berättelse om vänskap mellan generationer, kärlek, liv och död som aldrig upphör att fängsla och som passar såväl nya som gamla läsare/unga som äldre läsare. "I Anna Höglunds illustrationer och Ulf Starks text möts de två konstarterna bild och litteratur. Med friskhet och humor skapar de tillsammans en bok som lyser av poesi och livsglädje."Juryns motivering till Augustpriset 1992

is a Family film released in 1994 and directed by Rumle Hammerich with a runtime of 55 minutes. Berras kompis Ulf har en morfar. Berra doesn't have a grandfather, but he wants one that's nice to him and who can teach him to whistle. Textbörjan: Kom min lilla jänta ska vi dra en liten låt. ” har växt upp: Så här ser Berra och Uffe ut idag Kan du vissla Johanna. : 0958259852. is a Family film released in 1994 and directed by Rumle Hammerich with a runtime of 55 minutes. Kan du vissla Johanna En stillsam, humoristisk och stark berättelse om vänskap mellan kompisar och mellan generationer av Ulf Stark. Men jag sjöng: Kan du fiska, Johanna.