Kerstin och jag

Kerstin och jag
ISBN:
9789129658224
Författare:
Antal sidor:
181
Upplaga:
5
Kategori:

Rabén & Sjögren ger med början av våren 2003 ut 29 av Astrid Lindgrens mest älskade klassiker i ett fint samlingsbibliotek. Böckerna kommer att ha originalomslag och linnerygg med Astrid Lindgrens namnteckning i guld. Kerstin och Barbro är ett par tvillingar i tonåren, som genom en ödets eller rättare sagt en faders nyck råkat hamna på en mindre herrgård på landet. Hur den förfallna gården sätts i stånd trots brist på kontanter, om tvillingarnas del i denna återuppbyggnad och hur de skaffar sig var sin manliga beundrare, därom handlar denna glada och skojfriska bok." (ur baksides-texten på den första utgåvan 1945) Att Astrid Lindgren växte upp på landet, att hon visste en hel del om lantbruk och att hon hela livet älskade naturen går inte att ta fel på. Denna hennes andra flickbok är en hyllning till lantlivet och till naturens skönhet. Dessutom är den en rolig skildring av ännu en ung hjältinna med skinn på näsan. Boken ingår i ASTRID LINDGRENS SAMLINGSBIBLIOTEK, en vacker samlarserie som omfattar alla Astrid Lindgrens barn- och ungdomsböcker utgivna av Rabén & Sjögren.

NYHETER/EVENEMANG. Bara 23 timmars segling från Kreta.

Läsarreaktioner Jag har ett gediget socialt kulturellt komplex. Med lätt packning kommer man långt. Jag gillar att vara ute hela dagar. Tre eftermiddagsspelningar med Holens utan mej då jag varit på kurs och tjänsteresa i … Flicknamn och tjejnamn A-Ö.

Astrid Anna Emilia Lindgren, född Ericsson den 14 november 1907 i Vimmerby landsförsamling i Småland, död 28 januari 2002 i Stockholm, var en svensk barnboks-, sångtext- och manusförfattare samt förlagsredaktör och opinionsbildare. Det är alltid någon som frågar om jag har med mig målarsakerna till landet. VERNISSAGE KERSTIN GLAMHEDEN (måleri) Lördagen den 14 april kl 11:30 är det vernissage på Kerstin Glamhedens utställning hos oss på NP33. Jag älskar när den där primitiva och meditativa känslan infinner sig efter timmar av rörelse i naturen.