Djävulens märke

Djävulens märke
Förlag:
ISBN:
9789163874574
Utgivningsdatum:
2012-09-20
Författare:
Kategori:

Häxor och ond bråd död i Magnus Nordins roman Djävulens märke är en suggestiv spänningsberättelse om en vikarie som under den välordnade ytan döljer en ondska hennes elever aldrig kan ana.Värstingklassen 9c i Katarinaskolan får en dag en ny vikarie. Malin, som hon heter, är ung, snygg och trevlig, och på något sätt lyckas hon få de allra stökigaste eleverna att lugna sig. Men det är något märkligt med henne, varför tycks hennes ögon ena stunden vara blå, för att i nästa vara bruna? Efter ett tag kommer deras ordinarie lärare Hanna tillbaka och allt återgår till det normala. Men en morgon när eleverna kommer till skolan hittar de henne död i klassrummet. Har hon begått självmord eller inte? Malin blir deras ordinarie lärare.

Men ju längre tiden går blir några av eleverna varse att det är mer till Malin än bara den vänliga fasaden. Under en tvådagarsutflykt får en av eleverna se Malin ha sex med en av de bråkiga eleverna i klassen, och hur Malin antar ett demoniskt utseende. Hon får ett tredje öga i pannan och det ändrar färg precis som hennes ögon. Vad är hon? Hade hon något med Hannas självmord att göra? Kan hon manipulera deras sinnen? Pressröster om "Förföljaren": "En veritabel thriller." Svenska Dagbladet.Pressröster om "Årstamördaren": "Läs och lär Marklund ... Magnus Nordins språk är klart och njutbart", Dagens Nyheter.Pressröster om "Svart drama": "Starka nerver krävs helt klart av läsaren", Skånska Dagbladet.

Omslagsformgivare: Anders Timrén

Hitta och beställ din favoritchampagne online på Vinguiden. Född: Christopher Frank Carandini Lee 27 maj 1922 Belgravia, London, Storbritannien: Död: 7 juni 2015 (93 år) Chelsea and Westminster Hospital, … Här hittar du information om drycken champagne och bästa sätt att kombinera vinet med mat.

Torsdag 26/4-2018 Sällan har något fascinerat mig som seriemördare. Är det framtidens teknologi som är här för att stanna eller djävulens tecken som omnämns i Bibeln.

En bok för alla ger ut kvalitetsböcker till låga priser. Hitta och beställ din favoritchampagne online på Vinguiden. Filmen handlar om två kvinnor, en sköterska och en skådespelerska, spelade av … Visst kan trådlösa hörlurar återge musikens detaljer. Filmen handlar om två kvinnor, en sköterska och en skådespelerska, spelade av … Visst kan trådlösa hörlurar återge musikens detaljer.

En bok för alla ger ut kvalitetsböcker till låga priser. Ett åtråvärt modellkontrakt står på spel men det finns bara plats för tolv finalister.