Hunden som sprang mot en stjärna

Hunden som sprang mot en stjärna
Förlag:
ISBN:
9789173436717
Utgivningsdatum:
2016-06-14
Författare:
Antal sidor:
184
Upplaga:
1
Kategori:

Joel är elva år och bor med sin pappa Samuel som är skogshuggare i ett litet norrländskt samhälle.

Det finns några saker som Joel tycker är konstiga i livet: att inte veta varför och att inte kunna göra något åt det. Samuel var en gång en sjöman som reste på haven. Och en gång i tiden bodde Joels mamma fortfarande med dem. Samuel övergav havet. Och mamma övergav Samuel och Joel. En kväll när Joel tittar ut genom fönstret upptäcker han en ensam hund. Varför springer den där ensam i vinternatten? Han börjar smyga ut på nätterna för att försöka hitta hunden. Böckerna om Joel har belönats med Nils Holgerssonpriset samt Deutsche Jugendliteraturpris och översatts till 28 språk.

En partes se me hizo un poco aburrido, p. Skuggorna växer i skymningen — 1991. 1990 vann han första pris i Rabén & Sjögrens tävling om bästa ungdomsbok med Hunden som sprang mot en stjärna,.

Tähtiin karkaava koira (Hunden som sprang mot en stjärna, 1990) Joel är elva år och bor med sin pappa Samuel som är skogshuggare i ett litet norrländskt samhälle. Henning Mankell; Tor Fretheim (Oversetter). Det finns några saker som Joel tycker är konstiga i livet: att inte veta varför och att inte kunna göra något åt det. LitteraturMagazinet – Sveriges nya litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. His books about the Mozambican girl Sofia,. Sverige.