Falcköga : berättelsen om fotograf Bernt-Ola Falck

Falcköga : berättelsen om fotograf Bernt-Ola Falck
ISBN:
9789163332463
Utgivningsdatum:
2008-09-13
Författare:
Antal sidor:
52
Upplaga:
1

Han ville knyta ihop säcken, runda av sin bokutgivning och sina fotografiska projekt med att återkoppla till sin ungdomsdebut i utställningssammanhang. Som kronan på verket skulle nu även hans första fotoutställning "Medborgare uti Vetlanda kommun" från 1982, komma ut i bokform. Samtidigt kände Bernt-Ola Falck på sig att han på egen hand inte skulle orka genomföra ännu ett bokprojekt. Hans svåra sjukdom höll på att fånga honom i ett allt hårdare grepp. Tiden började bli knapp. Med hjälp av sin bäste vän och kollega Bernt Josephson påbörjade han därför detta sista bokprojekt våren 2006. Kort därefter lämnade Bernt-Ola Falck denna världen. Resultatet av projektet kom i stället att bli retrospektivt. FALCKÖGA är berättelsen om fotograf Bernt-Ola Falck. Boken tar läsaren med på en fantastisk resa genom kameralinsen.Från den unge frilansfotografens lokaltidningsuppdrag, till den väletablerade pressfotografens och bildchefens egna projekt och genomarbetade reportage i olika delar av världen. De enastående bilderna i FALCKÖGA vittnar om en fotojournalistisk gärning långt utöver det vanliga. En gärning som befäster minnet av en ung, mycket skarpsynt och framgångsrik fotograf med en aldrig sinande ambition att berätta, bevara och beröra.

Pressfotografen Bernt-Ola Falck gjorde sig kä. Lars Falck/Rockshot. Ca. Om Jonathan Johansson (artikeln publicerad i gårdagens SvD): Han är årets mest upphaussade artistnykomling, men en ovanlig sådan. 09/07/2014 · Har också varit inne och kikat på den där kampanjen. I Rimforsa. Encuentra Falcköga : berättelsen om fotograf Bernt-Ola Falck de Bernt Josephson, Rolf Bergström, Bernt-Ola Falck (ISBN: 9789163332463) en Amazon. Ett collage i text och ton om Dorothy.

Search metadata Search text contents Search TV news captions Search archived web sites Advanced Search.

Boken tar läsaren med på en fantastisk resa genom kameralinsen. Fotograf med full kontroll över tryckta bilder Luc Pages,.