Bröd

Bröd
ISBN:
9789100166519
Utgivningsdatum:
2017-06-27
Författare:

Berättaren i Bröd heter Elisa och är en kvinna i 40-årsåldern som är på väg till ett släktmöte i Kalifornien. På ett hotellrum har hon hittat en judisk kalender som påminner om de almanackor hennes familj fick från sin handelsbod när hon var liten.

Detta väcker till liv en mängd bilder ur barndomen. I kalendern finner hon också namnet på en rabbi och han blir den osynlige och tyste lyssnare hon behöver. Hon mottar några till intet förpliktigande svar på några vykort men hon skriver allt längre brev till honom i takt med att minnena växer fram, och hon har många frågor - om händelsers samband, om det hon kallar "världssorgen" och om vårt ansvar gentemot andra. Eva Ström har hittat ett tonfall i sin roman som gör att den talar direkt till läsaren och skapar en stor närhet och närvaro. Skildringen är enkel men de situationer och händelser som fastnat i barnets minne laddas med en gripande kraft, och hela berättelsen formar sig till en bön. Omslagsformgivare: Johan Petterson

Upptäck hela vårt breda sortiment – vi ses i den glutenfria frysen. Följ oss på Instagram: bagerietsjostrandserics. Vi gör det av omtanke om våra konsumenter, våra medarbetare och om världen omkring oss. Vi bakar med kärlek. Ni kan göra era beställningar av vårt sortiment direkt på hemsidan genom att fylla i ett beställningsformulär. SV - Här har du ett härligt, välsmakande klasiskt tunnbröd som bakats med mycket kärlek och omtanke under flera sekler av vår familj. nygräddat bröd som svalnar på galler. Bröd är en grundsten i matkulturer världen över, och nästan alla länder har sina specifika bröd. Lättgjort recept med steg-för-stegbilder som visar hur man gör. Doften av nybakat bröd som fyller köket.