Huset vid sjön

Huset vid sjön
ISBN:
9789137145327
Utgivningsdatum:
2016-05-18
Författare:
Antal sidor:
441

Familjehemligheter ocholösta mysterier Kate Morton är tillbaka med en ny fantastisk bladvändare för alla anglofiler.

Huset vid sjön är en väv av nutid och historia, mörka familjehemligheter och spännande intriger, mystik och besatthet. 1933: Alice Edevane är en brådmoget begåvad sextonåring med författardrömmar. Men det mysterium hon skriver på är ingenting mot det som hennes familj snart dras in i. På familjens lantgods vid sjön i Cornwall hålls det årliga midsommarfirandet med hundratals gäster. När den storslagna festen är slut upptäcks att familjens yngste son, elva månader gamla Theo, är spårlöst försvunnen. Han återfinns aldrig och tragedin splittrar familjen för all framtid. Sjuttio år senare anländer Sadie Sparrow till sin älskade morfars gamla stuga i Cornwall för en påtvingad semester från sitt arbete som polis i London. Efter ett besvärligt fall anses hon behöva ta igen sig. Men när hon snubblar över det övergivna huset vid sjön och hör talas om pojken som en gång i tiden försvann, börjar hon gräva i historien.

Alice är nu en gammal dam och framgångsrik deckarförfattare, som lever ett välordnat liv i sin eleganta våning. Tills en ung polis börjar ställa frågor om hennes familjs historia. Hemligheter som hon ägnat hela sitt liv åt att undfly riskerar att komma upp till ytan. "Mortons senaste stämningsfulla och spännande roman är en perfekt bladvändare för en kylig kväll." People magazine "Briljant. Romanen levererar och ger samma tillfredsställelse som alla hennes bästsäljare har gjort. Perfekta böcker för så gott som alla läsare." Library Journal "En stor och nästan magiskt bra gammaldags berättelse som sveper med sig läsaren in i en annan värld." Fort Worth Star-Telegram "Mortons intrig är elegant och hennes fint mejslade karaktärer blir lika överraskade som läsarna av det häpnadsväckande slutet." Publishers Weekly "Hemligheter från det förflutna kommer fram i ljuset i nutid i Mortons nya roman, ett tema som är författarens specialitet. Försvunna barn, mödrars uppoffringar och hemligheter, hemligheter, hemligheter - Morton lägger ut gott om ledtrådar och just när sanningen tycks nära öppnas nya, djupare lager." Booklist

En av de större bodlandsbyarna i Bjuråker på 1640 – talet var Frisbo, stundom skrivet Frösbo eller Frössbo, vid sjön med samma namn och belägen 6 – 7 km norr om Moviken. Mer än 150 får har dödats i 13-tal vargattacker på gården som ligger sydväst och Södertälje och där det drivs ekologisk lammproduktion. Tisdag 1 maj Inventeringarna i full gång Efter en dryg veckas intensivt spanande på kärrhökar och strandängar känns del 1 i årets inventeringar vid sjön klara. Sjö är ett naturvårdsområde beläget mellan Lidhult och Unnaryd.

Bryggsnack Dela med dig av dina synpunkter, iakttagelser och berättelser som kan vara av intresse eller till nytta för oss andra på ön. Sedan kom sommaren och hösten. Nedan hittar du länkade bilder ur föreningens bildarkiv. se - Enklare fiskekort. Tisdag 1 maj Inventeringarna i full gång Efter en dryg veckas intensivt spanande på kärrhökar och strandängar känns del 1 i årets inventeringar vid sjön klara.