Fakta om tsunamier

Fakta om tsunamier
Förlag:
ISBN:
9789175677316
Utgivningsdatum:
2017-01-11
Författare:
Antal sidor:
31
Kategori:

Den här boken ingår i vår serie "Fakta om ...". Det är faktaböcker som har roliga och aktuella ämnen, och den snygga layouten med massor av färgbilder lockar till läsning. Tack vare att böckerna har innehållsförteckning, faktarutor, punktlistor, diagram, tabeller och register tränar eleven upp förmågan att läsa faktaböcker.

Fakta om naturkatastrofer Antallet af naturkatastrofer er firedoblet siden 1970. Skickas inom 1‑2 vardagar. Og vi bliver, når kameraerne slukkes. Sammenstyrtede bygninger, tsunamier og tusindvis af døde. En tsunami, även kallad flodvåg, är en typ av vattenvåg som uppkommer vid en vertikal förskjutning av stora vattenmassor, i de flesta fall på grund av seismisk. Tjooo.

Tsunami er store havbølger. I dette tema kan du læse og se klip om jordskælv, vulkaner og tsunamier. Det er hyppige jordskjelv og tidvis vulkansk aktivitet, av og til med tsunamier. Teorier om en jättetsunami… Trots att ingen människa har bevittnat en tsunami orsakad av en meteorit, tror många forskare att en meteorit kan ha skapat en. Fakta om Sri Lanka.