Tyst i klassen!

Tyst i klassen!
ISBN:
9789100128425
Utgivningsdatum:
2012-01-04
Författare:

Kristina Lilja växer upp med föräldrar och sex bröder i "Pinnakåkarna" i Malmö, ett område med nödbostäder som byggdes på 20-talet. Livet är hårt. Pappan super, slåss och trakasserar - med ödesdigra följder för fler än ett av hans barn. Hektor, som stammar, blir värst ansatt av fadern och Sixten skadas svårt när han bland kamraterna försöker få den respekt han inte får hemma. Men Kristina har ett eget öde och en begynnelse som är en gåta. När hon blir varse hur det ligger till lyckas hon bryta sig loss. Hon gör ett gigantiskt klass-språng och blir så småningom präst. Men utan hennes mamma Karin hade det inte gått. Karin är den som håller ihop familjen, sliter på dubbla jobb, och minns allt som hänt.Tyst i klassen skildrar ett segregerat Sverige genom flera ögonpar. Med berättelsen om Kristinas liv från 40-talet till nutid har Björn Ranelid skapat ännu ett kvinnoporträtt som stannar i läsarens hjärta. "Ranelid firar triumfer som diktare som aldrig tidigare." Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning Omslagsformgivare: Tuija Kuusela

Skriva en text. by Populärmusik on Amazon Music. ” är en präst på Österlen som gett upp sitt ämbete i protest mot prästers övergrepp mot unga pojkar och kvinnor. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Köp Tyst i klassen. Tysta i klassen på Havremagasinet i Boden den 30 maj - Tickster. -En studie av ledarskap genom den muntliga interaktionen mellan lärare och elever Av: Linda Lennartsson & Magdalena Wahlberg Tyst i klassen The cache is not at the given coordinates. Hon lyckas bryta sig loss, hon gör ett gigantiskt klass-språng och blir så småningom präst.

Kristina Lilja växer upp med föräldrar och sex bröder i ”Pinnakåkarna” i Malmö, ett område med nödbostäder som byggdes på 20-talet.