En liten bok om dyslexi

En liten bok om dyslexi
ISBN:
9789127117389
Utgivningsdatum:
2008-08-11
Författare:
Antal sidor:
136
Upplaga:
1
Kategori:

Varje gång vi läser något sker ett litet mirakel. Sinnescellerna i ögat registrerar tecknen. Bilden av tecken omformas till elektriska impulser som skickas vidare till hjärnan. Ett system av nervceller skapar sedan mening i virrvarret av streck i boken eller tidningen. För de flesta går teckentydningen automatiskt, men alla har inte samma medfödda förmåga att lära sig läsa och skriva texter. Hos en del beror det på dyslexi som betyder just "svårighet med orden på grekiska. Många som har det här hindret får inte rätt hjälp.

De har stora kunskapsluckor när de slutar skolan och får med sig ett dåligt självförtroende genom livet. Den framstående hjärnforskaren Martin Ingvar har länge varit djupt engagerad i ämnet. I den här boken tar han ett helhetsgrepp på problemet från hjärnans funktion till ett samhällsperspektiv. Han har läst in boken på CD-skiva som medföljer.

Autismspektrum: Handbok för föräldrar och professionella. Klicka på titlarna för att se om boken finns inne. Jag heter Bo Henningsson, men det är många som kallar mig Boas. Även med mediciner utanför den Svenska farmakopén.

Sara Galli och Mats Molid, 2015 Det är något som blivit annorlunda med Max. Det är en metod som förutsätter att det finns möjlighet att Välkommen till min hemsida. Uppdaterad 6 April 2018. Klicka på titlarna för att se om boken finns inne. Vi finner inte lyckan – vi skapar den, sägs det. Jag har diagnoserna Asperger.