Guldmakaren ; Häxmästaren

Guldmakaren ; Häxmästaren
ISBN:
9789146231219
Utgivningsdatum:
2016-03-17
Författare:
Antal sidor:
518

Två av Mårtensons mest efterfrågade Homan-böcker i en volym Guldmakaren och Häxmästaren: Två av Jan Mårtensons mest efterfrågade Homan-klassiker finns nu samlade i en volym Om Guldmakaren: Vem har mördat alkemisten och kungens guldmakare i Drottningholms slottspark? Var motivet girighet eller fanns en koppling till sammansvärjningen mot Gustav III:s liv som vävs allt tätare? Scenen är Drottningholms slott och Gustav III:s hov.

Kungen själv är en av huvudaktörerna liksom hans gunstling Gustav Mauritz Armfelt, den vackra Magdalena Rudenschöld och Axel von Fersen. Men bland skuggorna bidar Anckarström. Johan Sebastian Homan, hovpredikant trots sina unga år, kommer i vägen för de sammansvurna och måste bort. Han kämpar för sin upprättelse och för att rädda kungens liv. Om Häxmästaren: Johan Sebastian Homan drogs in i intrigerna kring Gustav III som ledde till kungens död. Han försökte stoppa attentatet på operan men misslyckades. Obekväm för mäktiga makthavare döms han för landsförräderi till livstids förvisning på den svenska kolonin S:t Barthélemy. På den soldränkta ön i Karibiska havet väntar nya äventyr. Pirater kryssar i farvattnen, voodootrummornas dunkande fyller natten. Västindiska kompaniets högste styresman mördas och Johan Sebastian blir syndabocken. Med elegans och spiritualitet målas ett färgskimrande skede i Sveriges historia upp som bakgrund till en spännande och dramatisk kriminalgåta. "En underhållande och spännande och i många stycken bildande bok." Vestmanlands Läns Tidning

Biografi. Johan Kristian Homans far var prost i Viby församling i Närke, men efter utdragna studier i konsthistoria i Uppsala blev Homan själv antikhandlare. Tre av Homandeckarna (Guldmakaren, Häxmästaren och Ostindiefararen) utspelar sig kring sekelskiftet 1700–1800, med Johan Kristian Homans förfader Johan Sebastian. Biografi. Johan Kristian Homans far var prost i Viby församling i Närke, men efter utdragna studier i konsthistoria i Uppsala blev Homan själv antikhandlare. Biografi. Tre av Homandeckarna (Guldmakaren, Häxmästaren och Ostindiefararen) utspelar sig kring sekelskiftet 1700–1800, med Johan Kristian Homans förfader Johan Sebastian. Johan Kristian Homans far var prost i Viby församling i Närke, men efter utdragna studier i konsthistoria i Uppsala blev Homan själv antikhandlare. Biografi.