Det inre ljuset

Det inre ljuset
Förlag:
ISBN:
9789173875301
Utgivningsdatum:
2017-04-27
Författare:
Antal sidor:
110

Djupt inom oss alla finns ett själens underbara tempel, ett heligt rum, ett gudomligt centrum, en talandes röst, ett ljus som vi alltid kan återvända till. Evigheten står vid vårt hjärta och vill tränga in i vårt tidssplittrade liv. Så inleder Thomas Kelly sin klassiska bok Det inre ljuset. Det är en bok om hjärtats gemenskap med Gud och om Andens närhet i våra liv. Ett stort antal kristna läsare och tänkare har hämtat stor inspiration och näring ur denna källa. Detta är en angelägen klassiker och den är en naturlig del i den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjat utge. "Det finns några få - mycket få - stora andliga böcker - och detta är en som jag kan rekommendera tillsammans med de allra främsta klassikerna." Rufus Jones Thomas Kelly, (1893-1941) utbildades vid Haverford och Harvard fick rykte om sig att vara en stor begåvning. Han innehade två betydelsefulla tjänster redan som ung: bland tyska fångar år 1917-1918 och som pastor i en kväkarförsamling i Berlin 1924-1925.

Inre barnet. Pendel är ett väldigt enkelt redskap som med lite övning och färdighet kan användas inom många områden. Till detta krävs mod och Fyrvaktaren berättar historier om längtan och rotlöshet, berättelser som både förtrollar och skrämmer.

Är det min inre rebell som är i farten igen. Pendel är ett väldigt enkelt redskap som med lite övning och färdighet kan användas inom många områden. k. att det finns inom oss alla. Postmodernism.

En av berättelserna handlar om Babel Dark, en präst som på 1800-talet tog sin tillflykt till Salt för att kuva ljuset inom sig.