För att överleva

För att överleva
Förlag:
ISBN:
9789127130944
Utgivningsdatum:
2010-12-17
Författare:
Upplaga:
1
Kategori:

De flesta som hör ordet självskadebeteende tänker på tonårstjejer som skär sig på armarna. En självskada kan definieras som en avsiktlig, självdestruktiv handling som begås utan intention att dö. Men alla gör vi ju ibland ohälsosamma och skadliga saker kliar sönder myggbett, går i obekväma skor, äter chips och röker. Var ska man dra gränsen? Vem utsätter sig frivilligt för skador, och varför? Sofia Åkerman började skada sig själv som fjortonåring i slutet av 90-talet och tillbringade flera år på sjukhus. Numera betraktar hon sig som frisk. Hon utbildar sig till sjuksköterska och ägnar mycket tid åt att förbättra vården av självskadande patienter och öka kunskapen om dessa problem. För att överleva är skriven ur ett patientperspektiv och riktar sig till föräldrar och anhöriga, sjukvårdspersonal, studerande och andra som vill ha information om hur man bäst kan hjälpa någon som skadar sig själv.

Figuranter med amputerade armar & ben har hyrts in och sminkats för att ge största möjliga realism. Här kan du få svar på hur en hlr-utbildning går till och vart man ska vända sig till för att boka en. När trädgårdstomtarna i Gnomeo och Julias trädgård plötsligt börjar försvinna kallar de in Sherlock Gnomes för att avslöja kidnapparen och rädda vännerna. Tränare Stefan P Pettersson och ägare Per-Gunnar Svärd bestämde sig för att ta den enklare vägen under den första starten sedan oktober. Phone: +46-571-31350 Fax: +46-571-31250 E-mail: [email protected] Motivet är ett antal barn som slåss om en slant som blivit tillkastad dem som tack för att de öppnat grinden för en förbipasserande vagn. Stridssjukvårdare ur Ledningsregementet övar omhändertagande av skadad. Martin Roliniski: ”Handlade bara om att överleva” Martin Rolinski gör musik han brinner för Ett ekosystem är ett avgränsat område i naturen som vi människor valt att betrakta som ett system, det vill säga en helhet, för att lättare kunna studera det.

[email protected] Sverige för UNHCR stödjer FN:s flyktingorgan UNHCR:s arbete för att skydda och hjälpa människor som tvingats fly från krig, konflikt eller förföljelse.