Sista paret ut

Sista paret ut
Förlag:
ISBN:
9789175034126
Utgivningsdatum:
2015-02-18
Författare:
Antal sidor:
558
Kategori:

En tungt drabbande berättelse om vår egen samtid Stämningen i Europa hårdnar. Maffian är starkare än någonsin, narkotikamarknaden mer avancerad och metoderna våldsammare - något som Paul Hjelm och hans kollegor brutalt har fått erfara. Men nu utmanas maffian på allvar, från oväntat håll.

Någon är mäktigare, starkare. Någon som i lagens ständigt växande gråzoner kan nästla sig in på Wall Street och samtidigt ta över den växande marknaden för designerdroger. Samtidigt utsätts det lilla svenska bioteknikföretaget Bionovia AB för avancerat cyperspionage. Spåren leder hela vägen till Kina och till en omfattande nätavlyssning - men hur kommer det sig att de utsatta företagen alla arbetar med genetisk forskning? I en hårdnande värld, där maktens spelregler ständigt snävas in, finns det kanske bara en sak kvar att manipulera: människans eget dna. Opcop-gruppen har samarbetat ett tag nu. Några medlemmar har ryckts ifrån dem, andra är ärrade för livet. I Stockholm håller Kerstin Holm och Sara Svenhagen fortfarande ställningarna: i Haag märks Paul Hjelm och Jorge Chavez. Övriga medlemmar rör sig runt världen: Kina, New York, Belgien. Och nog har de uträttat mycket, liv har räddats och ligor sprängts.

Samtidigt är det några människor, organisationer, som ständigt gäckat Opcop och hela tiden legat steget före. Kommer de att visa sig igen? Opcop-gruppen samlar sina styrkor. Det blir en kraftmätning för den stukade gruppen, och kampen mot brottslighet blir personlig - inte minst för Paul Hjelm själv. Sista paret ut är den sista, och fristående, delen i Arne Dahls Opcop-svit. Nu gäller det. "Läsbarare deckare finns inte." Östgöta Correspondenten

Följ länken för att se novellen i sin helhet: http://www.

Hädanefter kommer ingen person att sitta i rutan och presentera kommande program. Det har kommit till vår kännedom att det blivit felaktigheter hos Membit som skickar ut våra fakturor med medlemsavgiften. Han döptes den 10 februari 1860 i Marie Himmelfärdskatedralen i samma stad. 6. A B C D E F G H I J K M L N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö I oktober gick jag även på kurs i påsöm för Anna-Karin Jobs Arnberg. Jag heter Ingrid och när jag var 17 år åkte jag till USA som utbytesstudent ett år. Sista paret ut. Nu har alla sex singlarna gift sig, festat och vaknat upp till första dagen som äkta makar. Paret berättade att de spelat Lotto i 30 år utan att någonsin ha vunnit något stort tidigare.