En svag doft av död

En svag doft av död
ISBN:
9789186307059
Utgivningsdatum:
2009-09-15
Författare:
Antal sidor:
222
Upplaga:
1
Kategori:

En våldsam vidräkning med Mexikos kvardröjande machokultur, av manusförfattaren till filmer som Babel, 21 gram och Älskade hundar. Hämndens krafter sätts snabbt igång när en ung flicka hittas mördad i en by på mexikanska landsbygden. Stärkta av ryktesspridningen pekar byborna ut en syndabock. Mot sin vilja utses femtonåriga Ramón till flickans pojkvän och hämnare.

Han som aldrig vågat närma sig henne när hon ännu var i livet. Så vecklas ett tragiskt skådespel ut, där sanningen och rättvisan hålls tillbaka till förmån för tydligt utmejslade roller, seder och förväntningar. För att sätta stopp för grymheten måste djupt rotade lojalitetsband svikas. I den torra luften sprider sig en svag doft av död. Guillermo Arriaga (f. 1958) är mest känd för sina episodiska, prisbelönta filmmanus. Till hantverket ser han sig själv i första hand som romanförfattare. Arriaga växte upp i Mexiko City, i den extrema fattigdom han kommit att skildra i sina verk.

Mitt hjärta är ett gråtande moln och en källa av blod. Var kommer e-ciggen ifrån, och vart är den på väg. ”Håller med om den tolkningen av den versen. Hur känns det att 'röka' med en e-cigarett. Livet är en lek. blommor, ljung och lav. Var kommer e-ciggen ifrån, och vart är den på väg. Omkring 1900 fanns två olika typer: enkel blomdoft, och sammansatt blomdoft eller bouquet.