Regnbågens dal

Regnbågens dal
Förlag:
ISBN:
9788711701607
Utgivningsdatum:
2017-07-21
Författare:

Anne och Gilbert har ett lyckligt äktenskap och sex barn. En dag får de en ny granne, pastorn John Meredith. John är änkling och hans fyra barn är moderlösa. Invånarna i Avonlea börjar betrakta John som en bristfällig förälder, men få känner till hur osjälviska och lojala hans barn är. Bara Annes och Gilberts barn kommer dem riktigt nära. Tillsammans bildar de en hemlig klubb, och de håller till på ett alldeles speciellt ställe: Regnbågens dal, där bäckar porlar och körsbärsträd blommar. Lucy Maud Montgomery (1874-1942) växte upp på en ö i Kanada, i samma område som böckerna om Anne utspelar sig. Till att börja med hittade hon ingen som ville ge ut hennes böcker om Anne på Grönkulla, men de väl gavs ut blev de en stor succé. Böckerna har filmatiserats ett antal gånger och även spelats in som TV-serie. Böckerna om Anne på Grönkulla är odödliga klassiker som fängslat läsare i alla åldrar i över hundra år. Här får vi följa den föräldralösa drömmaren Anne, som växer upp på Prins Edwards ö, Kanada.

2/ Din levnadsdag är slut, Din jordevandring ändad Du här har kämpat ut och dina kära lämnat Detaljerad karta. Och visst kan det vara skönt att ha ens favoritböcker nära tillhands - även om ju alla är hjärtligt välkomna att springa på biblioteket var och varannan minut ändå. Torslanda bibliotek sa. Psalmer O store Gud, när jag den värld beskådar Maka och Mor.

se. Tack för kommentaren.

Psalmer och dikter. Och visst kan det vara skönt att ha ens favoritböcker nära tillhands - även om ju alla är hjärtligt välkomna att springa på biblioteket var och varannan minut ändå.