En viktig bok om övervikt : hos barn och ungdomar

En viktig bok om övervikt : hos barn och ungdomar
ISBN:
9789188099105
Utgivningsdatum:
2016-08-09
Författare:
Antal sidor:
160
Upplaga:
1
Kategori:

Övervikt hos barn och ungdomar kan väcka många frågor och funderingar hos föräldrarna. En vanlig oro är hur man ska prata med sitt barn om övervikten. Kan det göra skada att ta upp det? Det kan också vara svårt att komma på vilka förändringar man kan göra i det dagliga livet. Och hur hjälper man barnet att genomföra de förändringar man väl bestämt sig för? Det här är en viktig bok om övervikt som ger stöd till dig som förälder. Den innehåller råd om mat, dryck och fysisk aktivitet och beskriver på ett lättillgängligt sätt hur man kan förändra vanor för att lyckas. Här finns även många inspirerande exempel där barn, föräldrar och familjer berättar hur de har gjort. Med hjälp av bokens alla tips och strategier kan det gå.

Sofia Trygg Lycke är specialistsjuksköterska i barn- och ungdomsmedicin och grundutbildad psykoterapeut med barn- och ungdomsinriktning. Efter mer än tio år på en överviktsklinik för barn och ungdomar arbetar hon nu med livsstil och hälsa inom Stockholms läns landsting. Hon är även författare och lärare i motiverande samtal, MI.

barn om de säger nej till att. 1. tycker glass är gott med vetskap om att en liter innehåller socker motsvarande Därför är det viktigt att tidigt arbeta för goda vanor hos barn och unga. Köp boken En viktig bok om övervikt : hos barn och ungdomar hos oss. barn och ungdomar om matvanor,. Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna hur du blir expert på din egen diabet. Skickas inom 2-5 vardagar.

Övervikt hos barn och ungdomar kan väcka många frågor, svaren finns här. hos barn [28].

av Sofia Trygg Lycke (Bok) 2016, Svenska, För vuxna Ämne: Övervikt hos barn, Övervikt hos ungdomar, Matvanor,.