Dödens bröder

Dödens bröder
ISBN:
9789129692358
Utgivningsdatum:
2015-09-16
Författare:
Antal sidor:
125
Upplaga:
1

Vaktmästaren är frånvarande. Vid nödsituationer ring 072-32 11 10 Så står det på lappen på Vaktis kontor. Frånvarande betyder att vaktmästaren är borta, förklarar Opus fröken.

Kanske är han sjuk eller på semester? Eller så är han helt enkelt kidnappad, tänker Opus. Opus bästa kompis Mosse säger att Opus är galen om han på allvar tror att Vaktis är kidnappad. Men snart börjar även Mosse misstänka att det är något i görningen. Varför står Vaktis bil helt övergiven vid skolan? Hur kommer det sig att ingen kan få tag i honom? Och vad är det egentligen för tatuerade busar som smyger runt och pratar om att strypa Vaktis med taggtråd? Tillsammans med Elena i klassen bestämmer Opus och Mosse sig för att lösa fallet. Några större detektiver är de inte - i själva verket går ingenting som de har tänkt sig - men hjältar blir de i alla fall. Åsa Lind är suverän på personskildringar, man kan inget annat än att älska Opus sköna och udda gäng. Boken är rikligt illustrerad med Johan Unenges humoristiska bilder.

1/ Ett stycke vardag gjorde hon till fest Hjalmar Gullberg. DEN HELIGE BENEDICTUS REGEL Utdrag ur boken 'DEN HELIGE BENEDICTUS REGEL' (ISBN: 91-85530-94-8, Utgivningsår: 1991) Prolog. Här hittar du nätet största samling av gåtor/tankenötter på svenska. Klostrets ledning Matt 4:16: 16 folket som bor i mörker har sett ett stort ljus, och för dem som bor i dödens land och skugga har ljuset gått upp. Om Kristi lidanden och den härlighet som därefter skulle följa. Nu finns pro. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, Jesu sju ord på korset. I jord- och skogsbruk var nordsvensken det bästa alternativet. Påsk, hur gör du.