Offentlighetsprincipen : praktik och teori

Offentlighetsprincipen : praktik och teori
ISBN:
9789144101828
Utgivningsdatum:
2014-09-16
Författare:
Antal sidor:
204
Upplaga:
1
Kategori:

Offentlighetsprincipen - praktik och teori redogör för de författningar som reglerar allas rätt att ta del av allmänna handlingar. Tillsammans med fallbeskrivningar och konkreta tips blir boken ett ovärderligt verktyg för alla, inte minst journalister, som behöver få del av uppgifter som förvaras hos myndigheterna. Genom en grundlig genomgång av meddelarfriheten visar författaren vilka möjligheter och skyldigheter uppgiftslämnare respektive mottagare av uppgifterna har. Presentationen av regelverken är pedagogiskt strukturerad.

Boken inleds med en genomgång av vad som utgör en allmän handling. Därefter presenteras kärnan i offentlighetsprincipen i samspel med de olika former av sekretesser som begränsar rättigheten. Fallbeskrivningar används genomgående för att exemplifiera, vilket gör boken till ett ypperligt läromedel. Offentlighetsprincipen - praktik och teori riktar sig i första hand till journalister men lämpar sig lika bra för den medborgare som vill utnyttja en grundlagsfäst rättighet.

Läs i Funcke, Offentlighetsprincipen – praktik och teori, kapitlet om meddelarfrihet. Vi bevakar litteratur med. Praktik och teori Offentlighetsprincipen – praktik och teori redogör för de författningar som reglerar allas rätt att ta del av allmänna handlingar. I både teori och praktik behandlas hur PR kan förstås.

Aktuella böcker Funcke Nils, Offentlighetsprincipen – praktik och teori, 2014 Funcke Nils, Tryckfriheten under tryck, 2006 Aktuella böcker Funcke Nils, Offentlighetsprincipen – praktik och teori, 2014 Funcke Nils, Tryckfriheten under tryck, 2006 Offentlighetsprincipen : praktik och teori Historia/filosofi Funcke Nils Du kan också söka efter bibliotek, evenemang och övrig information om Stockholms stadsbibliotek. 26-57. Handla online - Hos dig inom 1-4 arbetsdagar. Köp boken Offentlighetsprincipen : praktik och teori av Nils Funcke (ISBN 9789144101828) hos. en inskränkning i offentlighetsprincipen och ställer Om ja och i så fall hur får och bör det beskrivas. Offentlighetsprincipen och. nu/2009:400 2014, Häftad.