Estrid

Estrid
Förlag:
ISBN:
9789174333060
Utgivningsdatum:
2016-11-03
Författare:

Magi, romantik och action I Estrid, den senaste delen i den älskade Sagan om Valhalla-serien, fortsätter kärlekshistorien mellan vikingatidens mest mytomspunna drottning och kung: Sigrid Storråda och Svend Tveskägg. Följ med till 900-talets vikingatid då Norden föds ur legendariska kungars strider, och Valhallas gudar ännu står starka mot de kristna. Två barn kan rädda världen från att störta ner i krig och kaos men striden om deras liv och själar är hård, och bara med makternas hjälp kan de överleva. Sigrid härskar ensam och mäktig över sina marker i Götland.

Som mor till Svitjods blivande kung är hon säker på sin och de gamla gudarnas makt. Men en fiende från förr har vävt ett nät av lögner. Dottern Estrid tas till fånga och Sigrid tvingas inse att hon inte ens kan lita på sina närmaste för att rädda sitt och barnens liv. Endast gudinnan Freja, och den man hon en gång älskade och fördrev, kan rädda henne från det öde som väntar.

När Estrid skändas av moderns svurna fiender försöker hon ta sitt eget liv. I sista stund får hon hjälp av sin fylgia att fly.

Vägledd av den nyckfullaste av diser måste hon ta sig genom fiendeland till säkerheten på mors marker.

På vägen dit möter hon en man som kan skänka henne det som mor både fruktar mest och längtar efter, sanningen om vem som egentligen är hennes far. En förmögenhet i silver förmår Danmarks kung Svend Tveskägg att till slut lämna det England han alltid velat erövra. När han återvänder hem anfaller Erik Segersäll och han tvingas strida för sin kungakrona.

Den enda som kan hjälpa Svend är kvinnan han hatar mest av allt - Sigrid Storråda. "Denna saga för vuxna grundar sig alltså på historiska händelser och trots avhuggna huvuden och blod som forsar är det svårt att inte ryckas med i denna lika osannolika som sannolika berättelse." BTJ

Sven I Tveskägg av Danmark (Haraldsson) * omkring 960 Danmark † 1014-02-03 England, Gainsborough Kung i Danmark ca 986-1014, kung i England 1013-1014 Blev ca …. Boka gärna bord inför ditt besök hos oss.

Som nævnt andetsteds mener jeg, at hun fik navn efter sin faster, der var blevet gift i Norge. På Koloni avnjuter du god lunch, middag och brunch. Odd Fellow Ordenen, Orden og Storloge i Danmark - Odd fellow Ordenen ANSÖKAN - ALLMÄNT Stiftelsen har tre ansökningsperioder per år.

maj 2018 * Efter koncerten - med The Doors Tribute. Stockholms Auktionsverk är stolt över att presentera utställningen 'New generations' med verk av den svenska bildkonstnären Philip Ahlqwist (född 1977). Download it once and read it on your Kindle device, PC, phones or tablets. Sista ansökningsdagar är den 1 februari, 1 maj och 1 oktober.