Nathalie - en delikat historia

Nathalie - en delikat historia
Förlag:
ISBN:
9789186719494
Utgivningsdatum:
2012-08-31

Över en miljon ex har sålts av denna innerliga och humoristiska saga om nyfunnen kärlek som lyser upp i sorgens efterspel och krossade hjärtan som finner lyckan på de märkligaste ställen. Mitt i denna parisiska berättelse möter vi den underfundige svenska Markus (härligt framställd ur en fransmans perspektiv). Nathalie och François är det perfekta paret som lever ett drömliv. När François plötsligt dör efter bara några års äktenskap, är Nathalie övertygad om att hon aldrig kommer att se åt en annan man igen, speciellt inte åt en nördig och försynt svensk som hennes kollega Markus. Men en dag kysser hon honom på ren impuls, och en annorlunda romans börjar sakta men säkert spira mellan dessa två omaka och komplicerade själar. Kapitlen i boken varvas av korta faktainslag, definitioner och anekdoter.

Stilen är enkel, välskriven och lagom nostalgisk. Boken var med i sista urvalet till Goncourtpriset 2009 och har belönats med ett flertal litteraturpriser.

David Foenkinos (f. 1974) är en av Frankrikes tio bäst säljande författare. Denna hans åttonde, prisbelönta roman blev en stor succé och har sålt 1,1 miljon exemplar och översatts till tjugoåtta språk. Romanen har även filmatiserats. Filmen har premiär i Sverige juli 2012 med titeln Nathalie. Huvud rollen spelas av Audrey Tautou och svensken Markus av den belgiske humoristen François Damiens.

235 sidor. Suomen suurimmasta e-kirjakaupasta löydät maan laajimman e-kirja- ja äänikirjavalikoiman. Författarintervjuer; Recensioner A –. Köp Nathalie : en delikat historia av David Foenkinos på Bokus. Det finns inga omdömen till denna titeln. Det är du och jag nu, inga andra. ”en delikat historia”. ”David Foenkinos har skrivit en humoristisk och rar historia om två omaka själar som oväntat tar fram det bästa hos varandra.