Njurarna

Njurarna
ISBN:
9789185565535
Utgivningsdatum:
2013-10-30
Antal sidor:
202

I den här boken berättar Astrid Seeberger om raffinerade mekanismer, snillrika lösningar och om kroppens styrka och svaghet, allt sånt man behöver känna till när ens njurar gjort sig påminda.

Att veta mycket om njurarna och om olika behandlingar ökar möjligheterna att leva väl med njursjukdom och undvika svåra komplikationer. Njurarna är häpnadsväckande, de kan producera 180 liter urin om dagen - fast det mesta av vätskan går tillbaka till kroppen, vi utsöndrar vanligen bara 1-3 liter per dygn. Njurarna spelar en central roll för att bevara vatten-, salt- och syra-bas-balansen i vår kropp och i utsöndringen av slaggämnen. De bildar också livsviktiga hormoner. När njurarna får problem får hela människan problem. Tidig upptäckt och behandling kan rädda njurfunktionen och förhindra att man behöver dialys och njurtransplantation. Vissa njuråkommor kan också undvikas om man vet hur de uppkommer. Denna titel är en del av vår serie: Karolinska Institutets forskare skriver, som främst vänder sig till drabbade och deras anhöriga, men också till dem som är särskilt intresserade. Det finns böcker om: Alzheimer, Bröstcancer, Njurarna, Prostatacancer, Diabetes, Dyslexi, Multipel Skleros, Magen, Melanom, Hörseln och Reumatism

Njursjukdomar – symptom, orsak och behandling på de vanligaste njursjukdomarna så som njursten, njurinflammation, urinvägsinfektion och njursvikt. KISSADE BLOD I flera år har Mendez kämpat mot svåra smärtor i magen, men det var först i förra veckan han fick diagnosen.

Njurarna är kroppens reningsverk, en plats där vi gör oss av med ämnen som vi inte behöver och sådant som kan vara giftigt för oss. Njursjukdomar – symptom, orsak och behandling på de vanligaste njursjukdomarna så som njursten, njurinflammation, urinvägsinfektion och njursvikt. Man brukar inte kunna känna njurarna eftersom de ligger mot ryggraden, väl skyddade och täckta av revbenens nedre del. m. Hej Zarah. Varför ultraljud.