Det Gud inte såg

Det Gud inte såg
Förlag:
ISBN:
9789113052601
Utgivningsdatum:
2013-05-31
Författare:
Upplaga:
1
Kategori:

Det som fick mig att kräkas den gången, när det gick upp för mig vad som egentligen hade hänt, var nog inte graden av grymhet i brottet. Även om den var hög nog.

Det var grymheten i livet som fick det att vända sig i magen på mig. Gun Johansson på kvinnofängelset har begått ett synnerligen makabert brott. Hon väcker stark fientlighet, till och med hos sina medfångar. Stämningen runt henne blir alltmer hätsk. Vem är hon? Hur har hon hamnat här? Och hur kan hon fortfarande hävda att hon är oskyldig? Den enda Gun pratar med är Ingrid, fängelseprästen, som blir besatt av hennes öde. Ingrid måste få klarhet i vad som har hänt. Men sökandet leder henne in i ett mörker som hotar att uppsluka allt som hon håller kärt. Sitt hopp. Sin kärlek. Sin tro. Helena von Zweigbergks spänningsromaner om fängelseprästen Ingrid utkom mellan 1999 och 2006.

I det fornnordiska Sverige hade man en helt annan världsbild än vi har idag, det som vi idag kallar nordisk mytologi. VECKANS BÄSTA: hmm flera bra saker just nu. VECKANS BÄSTA: hmm flera bra saker just nu. Många av dessa unga hade skäl för uppehållstillstånd när de kom som. Först att jag ska hänga massor med Theo är såklart det. Det var i somras.

Namnet. Det var i somras. Namnet. Non amo te, Sabidi, nec possum dicere quare: hoc tantum possum dicere, non amo te.