Lämnad ensam

Lämnad ensam
Förlag:
ISBN:
9789163887338
Utgivningsdatum:
2015-09-07
Författare:
Kategori:

Lika finurlig som Sven Nordqvists Nasse, lika tankfull som Nalle Puh! Äntligen återser vi älskade jättemyrsloken och lilla fina hasselmusen från hyllade och Augustprisnominerade Konstiga djur! När författaren och ordkonstnären Lotta Olsson återvänder till vännerna i skogen skriver hon ett inkännande och vardagsfilosofiskt bilderboksäventyr för de lite yngre, självfallet ackompanjerad av Maria Nilsson Thores varma och underfundiga bilder. I Lämnad ensam blir jättemyrsloken lämnad hemma alldeles själv medan hasselmusen och mullvaden Stellan ska gå på kursen "Nyttiga godsaker". Stellan som hux flux bestämt sig för att börja leva lite sundare: bättre mat, långa promenader och med större aptit på livet. Löjligt tycker Myrsloken som också har stor aptit - på kakor! Stora och små känslor som alla kan känna igen sig i kommer i dagen. Som att känna sig utanför och sakna någon och hur skönt det kan vara att gråta. Men också hur glatt och härligt det är att ha en riktig vän.

Lämnad ensam är den första bilderboken i den nya serien - "En myrsloksbok" - full med roligheter och klokheter, nästan som om Sjumilaskogen har flyttat in i köket ... Läs mer om jättemyrsloken och hasselmusen i kapitelböckerna Konstiga djur, En annan resa och Meningen med Livet.

"kan ses som Sveriges sentida svar på Nalle Puh.

Det är en av de smartaste och roligaste barnböcker jag läst." dagensbok.com Illustratör:Maria Nilsson Thore

Foto: Sandra Qvist. Studentarbete 638, Uppsala 2015 Pris: 30 kr.

Åttaårige Kevin blir av misstag lämnad ensam kvar hemma när hans familj åker till Paris för att fira jul. Att personen lever och kanske bor i samma stad kan faktiskt göra saken värre. 06. E-bok, 2015. Vecka 7 är sportlovsvecka i Göteborg och i år är det Vemdalen som gästas av Aktiepappa med familj. Laddas ned direkt. Vägen dit. Nu meddelar Skånetrafiken att de kommer förtydliga sin policy. 23.