Vägar till visdom

Vägar till visdom
Förlag:
ISBN:
9789173483087
Utgivningsdatum:
2009-09-07
Författare:
Kategori:

Väx i visdom och få ett meningsfullare liv! Bli klok på alla sätt och vis Visdom - det låter som något ouppnåeligt, gammaldags och passé. Som något för filosofer och nobelpristagare. Idag talar vi hellre om flexibilitet, kompetens och att vara smart. Inget kunde vara mer fel, menar Stefan Einhorn. Aldrig tidigare i mänsklighetens historia har tillgång till visdom varit så viktig och angelägen.

Vi lever i en tid när individen på ett unikt sätt har möjlighet att påverka sitt eget (och andras) liv. Det handlar inte bara om beslut på liv och död, om framtida ödesfrågor som storskaliga krig och klimathot, tillgång till visdom kan bistå oss också i vardagliga situationer. Stefan Einhorn menar att visdom inte alls är en ouppnåelig egenskap - det är ett ödmjukt, högst konkret förhållningssätt till omvärlden som leder till ökad godhet och tolerans, och färre missförstånd och konflikter. Med rika exempel hämtade från hans eget liv i forskarvärlden och från filosofin, religionen och populärkulturen, förklarar han hur vi alla kan växa i visdom och få ett meningsfullare liv. STEFAN EINHORN är professor och ordförande i etikrådet vid Karolinska Institutet samt överläkare vid Radiumhemmet. Han har tidigare skrivit flera faktaböcker och kom 1998 ut med den uppmärksammade religionsfilosofiska boken En dold Gud. Forum har också givit ut hans skönlitterära berättelse Den sjunde dagen (2003). Samt Konsten att vara snäll (2005) och Medmänniskor (2008). Omslagsformgivare: John Eyre

Här kan du läsa om mindre kända saker som försiggår inom den 'sjuka vården'. Tillsammans med min kollega Anna Elofsson erbjuder jag Mästarhealing ™ med andlig vägledning. Vägledning med Tarot och Runor. Jag såg och teg, jag såg och tänkte, jag lyssnade till männens mål.

Känner en otrolig tacksamhet över att få uppleva ännu en vår, och se det magiska hända, då när den 'döda' vinternaturen helt plötsligt genomgår en metamorfos och bara på några veckor, förvandlar vår del av jorden, till det närmaste ett paradis man kan. Årskrönika 2014, trots allt. Jag vill sjunga till Herrens ära, ty han är god mot mig. Kraftsmycken och Drömfångare till … Jag litar på din godhet, mitt hjärta skall jubla över din hjälp.