Lykttändaren

Lykttändaren
Förlag:
ISBN:
9789176515303
Utgivningsdatum:
2017-02-14
Författare:

Mord i svunnet Stockholm "Välskriven, spännande, underhållande." /Leif GW PerssonLykttändaren är en kriminalhistoria som skildrar stämningsmättat ett svunnet Stockholm, med ännu intakta Klarakvarter och där ett alldeles nybyggt stadshus står färdigt att invigas. En berättelse om gåtor, öden och undflyende sanningar.Lykttändaren utspelas sommaren 1923, fem år före Pontus Ljunghills succédebut En osynlig. En ung kvinna, Julia Ekengren, hittas mördad i underkläder i sin lägenhet på Tegnérgatan 20 i Stockholm, efter att inte ha synts till sedan midsommarafton. Polisen kopplas in och nu inleds en utredning, där kriminalkonstapel John Stierna och hans kollega kommissarie Verner Lydman tvingas lägga pussel i förhoppning om att bilden av offret och hennes gärningsman ska framträda bit för bit. Men en rad oklarheter gäckar och gör det inträffade svårt att tyda. Vem var den ensamma kvinnan och står svaret på hennes död att finna i hemligheter från det förflutna? En osynlig utkom 2011 och blev en stor framgång, såväl hos läsarna som hos kritikerna. I Lykttändaren återser vi den blivande kommissarie Stierna, fast fem år tidigare i sin yrkeskarriär. "Pontus Ljunghill har en helt egen, eftertänksam ton, där den flödande rika skildringen av Stockholm på 1920-talet bär med sig ekon av Stieg Trenter, Maj Sjöwall och Per Wahlöö och faktiskt även Per Anders Fogelström. Det är lysande." / Lotta Olsson, Dagens Nyheter Formgivare: Sara R. Acedo

Välkommen att läsa mer om Göksnåres historia och byns och dess invånares utveckling genom tiden. Föreningen bildades år 2016.

Fakta, bilder och berättelser från flera århundraden. Föreningen bildades år 2016. Alla gårdsskyltar från alla leverantörer hittar du på LantbruksNet BRF Österport 3 i Västerås är en äkta bostadsrättsförening med 43 lägenheter i Västerås. Alla gårdsskyltar från alla leverantörer hittar du på LantbruksNet BRF Österport 3 i Västerås är en äkta bostadsrättsförening med 43 lägenheter i Västerås. Fakta, bilder och berättelser från flera århundraden. Johan Jonatan ”Jussi” Björling, född 5 februari 1911 i Borlänge, [1] [2] död 9 september 1960 på Siarö i Stockholms skärgård, var en svensk. Föreningen bildades år 2016.