Frisk med LCHF : 100 recept med riktig mat

Frisk med LCHF : 100 recept med riktig mat
Förlag:
ISBN:
9789172412286
Utgivningsdatum:
2011-10-31
Antal sidor:
209
Upplaga:
1
Kategori:

Alla recept du behöver för att gå över till LCHF Enligt en undersökning våren 2011, utförd av Demoskop, uppgav 23 procent av svenska folket att de helt eller delvis följde kostråden som är förknippade med LCHF (lite kolhydrater och mycket animaliskt fett). Hundratusentals svenskar har fått en bättre vardag, fri från besvär och sjukdomar, genom att lägga om sin kosthållning till LCHF. Ur innehållet: Lättlagad och god vardagsmat till frukost, lunch och middag. Tillbehör, snacks, såser, kakor och desserter. Så går du över till LCHF Planering, tips och råd Vad behövs i köket och kylskåpet? Mur mycket kan du äta? Bjud på LCHF till många gäster Sofie Hexeberg är läkare och kostexpert. Hon är medicine doktor och har i sin forskning studerat vilka effekter som fett, fibrer och kolesterol har på blodfetter, hjärta och hjärtats funktion. Hon behandlar patienter med diabetes, migrän, psoriasis, högt blodtryck, övervikt och hormonrelaterade besvär genom att ordinera kost med mindre kolhydrater och mer fett.

Sofie Hexebergs första bok, Nytt liv med riktig mat, utkom på Optimal Förlag 2010.

Hemsida: www.

drhexeberg.no Gunn-Karin Sakariassen är näringsterapeut vid Norsk Akademi for Naturmedisin. Hon föreläser, håller matlagningskurser och hjälper patienter till ett friskare liv med LCHF-kost. Hemsida: helhetsmedisin.no "För den som står i begrepp att prova LCHF är detta en utmärkt handbok." Erika Storme Martinger, BTJ-häftet

Augusti och början på september har varit en bra tid med mycket nya medlemmar på mitt gym Xplore Fitness.

Jag gillar den 🙂 Matrevolutionen är ingen bok skriven till mig som ung och frisk hobbyidrottare med … Ja, ibland gör man något oväntat: Som att börja använda en analog armbandsklocka istället för en smartwatch. För några år sedan visade man på avdelningen för diabetesforskning vid Lunds Universitet att endast en obetydlig sänkning av kolesterolet med kemiska medel sänkte betacellernas förmåga att frisätta insulin med upp till 50 %. För att gå ner i vikt finns det ett par grundläggande regler du bör följa. Framsidan av boken…komisk och samtidigt skrämmande.

Det är enkelt att komma igång med LCHF. Man kan även kalla det för njutmetoden. Under några år höll jag på att bli tokig på grund av min mage-IBS och återkommande svampinfektioner, klåda, astma, nässelutslag med mera. Jag har 25 kilos övervikt och vill börja med lchf, men jag tycker det är svårt att hitta bra frukost, lunch/middag och bra mellanmål. Hej. Något gott i påsk vill man ju unna sig så här kommer ett recept på ljuvligt god rawfood lakritsfudge utan raffinerat socker och gluten.