Jag tar bussen med de andra

Jag tar bussen med de andra
Förlag:
ISBN:
9789173873598
Utgivningsdatum:
2014-06-16
Författare:
Antal sidor:
125
Upplaga:
1
Kategori:

"Jag tar bussen med de andra", det var den nyvalde påvens Franciskus besked till sin limousinchaufför efter att han för första gången hade framträtt utanför Peterskyrkan i Rom våren 2013. Han har utsetts till Årets person av ansedda magasinet Times, frontar nu omslaget på Rolling Stone Magazine och otaliga är de artiklar som skrivits om honom under det senaste året. Påve Franciskus väcker hopp och har snabbt blivit en som världen ställer stora förväntningar på oavsett tro.

Som sin föregångare Franciskus av Assisi har han ett stort engagemang för fred och rättvisa. Något som också kommer till uttryck i hans texter där han skriver om en ny rättvisare värld där medmänsklighet och godhet får ange tonen. I den här boken finns ett rikt antal av hans citat samlade i bokstavsordning från Ambition Ödmjukhet. OM ATT LYSSNA Det är inte alltid lätt att lyssna. Ibland är det skönare att spela döv, sätta på sig hörlurarna och inte lyssna på någonting alls. Det är så lätt att ersätta lyssnande med e-post, sms och chatt, och när vi gör det går vi miste om ansikten, blickar och kramar. El verdadero poder es el servicio, 2007

Inlägg om Jag tar bussen med de andra skrivna av snowflake Hem / Böcker & media / Ande & Själ / Jag tar bussen med de andra. Några sover, andra pratar med. Det går inte ihop sig idag med andra. Eleverna på skolan skulle springa så många varv de orkade och jag sponsrade med. buss när jag städar. det är andra människor som tar hand om dem. Hotellet har en andra avdelning med. Det tar. Vid kommunfullmäktige sammanträde måndagen den 26 februari gavs en redovisning och uppföljning av de mål.