Elva dagar i Berlin

Elva dagar i Berlin
Förlag:
ISBN:
9789176470213
Utgivningsdatum:
2015-07-31
Författare:
Upplaga:
1

Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Elva dagar i Berlin är en saga för barn över arton år i Tage Danielssons och Astrid Lindgrens efterföljd. Boken är också den tredje delen i Håkan Nessers storstadstrilogi; de bägge inledande är Maskarna på Carmine Street (2009) och Himmel över London (2011).

Du kan exempelvis bjuda in dina vänner till smakupplevelser i Vinbaren och Röda rummet. Livgardets dragonmusikkårs kamratförening - hemsidan om den beridna musikkåren och dess kamratförening. Julnatten. Grevgatan 26. Glädjechock och besvikelse på klosterberget. Då började över 14 500 östtyska soldater, poliser och arbetare bygga muren genom de centrala delarna av Berlin, lägga ut taggtråd runt Västberlin en bit in på östtyskt territorium och göra vägarna mellan den västra och östra delen av staden opasserbara. Tack för ännu en underbart fint planerad resa med er. Han har vunnit världens bästa liga sju gånger och dubbla Champions League-guld. Berlinmuren började uppföras under natten mellan den 12 och 13 augusti 1961. AUGUST STRINDBERG 22. Sven Håkan Nesser, född 21 februari 1950 i Kumla, [1] [2] är en svensk författare, manusförfattare och före detta högstadielärare [2] i Uppsala Följ med Lars Hässler som betalande besättning i Medelhavet Sverige - Kallt, dyrt & natur.