Här kommer Rune

Här kommer Rune
Förlag:
ISBN:
9789163336447
Utgivningsdatum:
2014-02-14
Författare:
Antal sidor:
56
Upplaga:
1
Kategori:

Rune är en dalahäst som älskar äventyr och spaghetti carbonara. Han står på en rastplats och är litet uttråkad när två pojkar kommer förbi. Tillsammans ger de sig av, för att som Rune säger ?ta en tugga av livet?. De får uppleva ett hiskligt möte med en björn och de gör en utflykt till Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall, för Rune vill se hur det ser ut när vattnet fryser till is. Pojkarna vill titta på en slalomtävling men att stå i publiken är inget för Rune. Han anmäler sig till tävlingen och räknar med att vinna. Det blir inte så. Slalombackar är mycket branta, särskilt när man betraktar dem uppifrån, ska det visa sig.

Slutligen ställer Rune upp i Vasaloppet, och med pojkarna på ryggen och de guldgula skidorna under hovarna tar han sig hela vägen från Sälen till Mora. Medan byarna passeras får Rune veta en hel del om historien bakom Vasaloppet och om Gustav Vasa. I Mora blir det kalas och pojkarna återförenas med familjen. Boken avslutas med en faktadel. ?Här kommer Rune är en rolig bok? (Maj Gustavsson, BTJ nr 10)

Hon kommer att tala om aktuella frågor inom skolan, t ex de utmaningar som finns inom barnomsorgen vad gäller barngruppernas storlek samt vikten av att kunna rekrytera utbildad personal. Nutida runristare och guide för Världsarvet Birka och Hovgården. Senaste rankingtabellen. Löpsedeln. en urgammal härd för svenskmannatrohet (Obs. Tylden representerer en rekke kjente norske artister som Ole Ivars, Rune Rudberg og mange fler. ”Våldtog kvinna – nigerianen vill slippa utvisning, dom kommer att döda mej. Givetvis kommer hon att komma in på vad den globala uppvärmningen antas göra med vindarna till havs.