Mysteriet med den öppna porten

Mysteriet med den öppna porten
ISBN:
9789188027092
Utgivningsdatum:
2015-08-13
Författare:
Antal sidor:
32
Upplaga:
1
Kategori:

Saga och Anna blir vänner av en slump. Anna berättar att hon blivit oskyldigt anklagad för att lämna porten till huset öppen på nätterna. Vem är det egentligen som går i trappan på nätterna? Och varför? De två tjejerna bestämmer sig för att lösa mysteriet. Sanningen visar sig vara en väl bevarad hemlighet som de aldrig hade kunnat gissa! Den här boken är ett nedslag i en verklighet de flesta av oss slipper - livet på vintern för hemlösa i Sverige. I boken finns inga enkla lösningar, men det finns ljus, en grundläggande empati och en medmänsklighet som så väl behövs i vårt samhälle. Författaren Ann Gomér är född 1965 och har i flera år gett ut böcker på Landskrona Vision men hon ger även ut lättlästa barnböcker på Nyponförlag. Hon skriver med andra ord både vanliga barn- och ungdomsböcker, lättlästa böcker för barn som av olika anledningar är läs-ovana samt böcker för personer i alla åldrar med intellektuella funktionsnedsättningar. Den här boken kan med fördel användas i skolan som grund i samtal om empati och hur vi ser på och behandlar våra medmänniskor. Att ha samtal med elever om empati och människosyn är av största vikt redan när barnen är små. Alla människors lika värde är och bör vara centralt att lära ut från första klass till sista. Att ha en skönlitterär bok som grund för diskussioner är bra just för att man då får en kontext att förhålla sig till. Den här boken är inte så lång men har ändå en spänning och ett starkt budskap.

En lärarhandledning med förslag på frågeställningar och uppgifter finns därför som man kan ladda ner fritt och använda i samband med att man läser boken i klass eller enskilt.

Nyheder fra 2011. Nyheder fra 2011. Helsingfors släktforskare: Helsingfors släktforskare, 10-års historik. Året, der gik. 3210. Året, der gik. Nyheder fra 2011. Året, der gik. Helsingfors släktforskare: Helsingfors släktforskare, 10-års historik. Medlemsförteckning för 1983. Helsingfors Släktforskare Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras.