Vandringsturer i Halland

Vandringsturer i Halland
ISBN:
9789186433383
Utgivningsdatum:
2014-04-11
Författare:
Antal sidor:
157
Upplaga:
1
Kategori:

Halland är det lilla landskapet med mycket innehåll.

Havet och kusten är alltid nära och under en vandring längs kusten får man uppleva fri horisont i väster med fantastiska solnedgångar. Sandstränderna är många och långa och det är lätt att ta sig hit med både bil och allmänna kommunikationer. Men Halland är inte bara kust. Det är lika fint i inlandet där lederna tar vandraren genom vackra, skira bokskogar i bland annat Åkullaområdet. I norra Halland kan vandraren uppleva de tidigare så vanliga ljunghedarna, som bland annat finns bevarade vid Näsbokrok, och samtidigt uppleva havet på nära håll. Hallands åar är välkända för många och längs dessa finns flera vandringsleder. Är man ute efter något annat har de östligaste delarna av Halland en helt annan karaktär med djupa skogar och blånande höjder. Längst i söder kan du välja mellan havsnära vandring längs Laholmsbukten och vandring på Hallandsåsens höjder med utsikt över land och hav. Författaren Olle Persson har länge varit engagerad i friluftsliv på olika sätt och har en gedigen erfarenhet. Dessutom är han en passionerad vandrare, kajakpaddlare och långfärdsskridskoåkare. Han har tidigare skrivit Vandringsturer i Vänerland, Paddlingsturer i Vänerland och Vandringsturer i Bohuslän. Ur innehållet: * Ängs- och hedlandskap runt den majestätiska åsen Fjärås * Vandra i ett välbevarat kulturlandskap i Äskhult * Bexellstigen i Åkulla bokskog med de "talande stenarna" * Följ de vackra stigarna i Haverdals naturreservat * Prins Bertils stig från Halmstads centrum till Tylösand * Vandra längs ån Assman i natursköna Simlångsdalen * Kombinera vandringsturen med sol och bad på den magnifika sandstranden i Laholmsbukten * Besök de trolska sjöarna i Sandsjöbacka

This is suguestion for a more modern version of blekinge gilles webb page Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse.

En resa för livsnjutare som vill uppleva en kombination av motion, kultur samt god mat och dryck. Rolfs Flyg & Bussresor - Sveriges största gruppresearrangör. 000 avgångar. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Vi på STF vet att det finns mycket mer vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och högre upp på fjället. I nordöstra Italien, Sydtyrolen, utbreder sig alpmassivet.

En resa för livsnjutare som vill uppleva en kombination av motion, kultur samt god mat och dryck.