Från tbc till OS

Från tbc till OS
Förlag:
ISBN:
9789163905155
Utgivningsdatum:
2016-04-11
Författare:
Antal sidor:
303
Kategori:

Meeri Bodelid föddes 1943, växte upp i finska Tornedalen, och flyttade till Sverige vid 19 års ålder. Hon har idrottat hela sitt liv, tävlat på elitnivå och vunnit svenska mästerskap i tre olika grenar.

Hon var pionjär i flera olika sporter, bla var hon första dam att representera Sverige i cykel VM 1971, bästa dam på Vasaloppet 1981, då kvinnorna till sist släpptes fram som deltagare, första dam att vinna RM i triathlon 1984 och hon var med på tre OS och VM i längdskidor. Hon var världens första kvinnliga förbundskapten för ett manligt skidlandslag och var med att starta tjejloppen i Sverige. Samtidigt har hon genomlevt materialutveckling i olika sporter, från trä- till plastskidor, bananhjälm av läder till aerodynamisk hjälm av glasfiber, löparskor av tyg till dagens superlätta av syntetmaterial, mm. Hon har alltid kämpat för damidrotten, mot fördomar och gubbvälde och fått motta både ros och ris. Vid 45 års ålder åkte hon till USA som au-pair och stannade där i två år. Idag bor hon i Åkersberga, utanför Stockholm, där hon arbetar som kiropraktor. Läs här om hennes fascinerande och fängslande idrottshistoria.

K = Kortverkande, 8–12 timmar; I = Intermediär, 12–36 timmar; L = Långverkande, 36–72 timmar. Examination efter läkares allmäntjänstgöring - samlat skriftligt prov RÄTTNINGSMALL TILL e-AT-PROV DEN 22 FEBRUARI 2013 NÄMNDEN FÖR PROV EFTER LÄKARES ALLMÄNTJÄNSTGÖRING Herpes simplex virus (HSV) hör till gruppen humana herpesvirus, som ger upphov till latenta infektioner. Praktisk Medicin är en av de mest använda informationskällor för läkare och annan vårdpersonal. Examination efter läkares allmäntjänstgöring - samlat skriftligt prov RÄTTNINGSMALL TILL e-AT-PROV DEN 22 FEBRUARI 2013 NÄMNDEN FÖR PROV EFTER LÄKARES ALLMÄNTJÄNSTGÖRING Herpes simplex virus (HSV) hör till gruppen humana herpesvirus, som ger upphov till latenta infektioner. 3. com. Privatpersoner hänvisas till www. com som är en av Sveriges största webbsidor för kunskap om hälsa och medicin till allmänheten. doktorn. De ovan nämnda punkterna motsvaras av de kinesiska 'Ashi-punkterna'.