Maktspelet Del 10

Maktspelet Del 10
Förlag:
ISBN:
9789176298039
Utgivningsdatum:
2017-11-07
Författare:
Kategori:

Maktspelet utspelar sig på Wall Street och i Silicon Valley. Sex ambitiösa högpresterande unga karriärister håller på att börsintroducera dejting-appen Hook. Manipulation, maktspel och intriger är en del av vardagen för dessa män och kvinnor. Och det är en stenhård, krävande vardag. Din vän idag kan vara din fiende imorgon i en värld där allt är till salu - bara priset är det rätta. Den karismatiske finansmannen och kvinnokarlen Todd Kent är handplockad av Hooks grundare, den geniale men obehaglige Josh Hart. På bara två månader ska investmentbankens team dra in 14 miljarder dollar i aktiekapital. Allt måste bli perfekt, alltför mycket står på spel. Tiden är knapp och påfrestningarna enorma. Maktspelet är en spännande modern thriller skriven av amerikanskan Michelle Miller som har ett förflutet på investmentbanken JP Morgan.

Serien tar oss bakom kulisserna i den hårda och maktlystna finansvärlden. Den har bl.a. jämförts med Netflix-serien House of Cards och filmerna The Social Network och The Wolf of Wall Street.

Under sin tid som regent arbetade han oavbrutet med att stärka den svenska kungamakten och centralisera rikets förvaltning. Engelbrektsupproret (1434-1436) leddes av Engelbrekt Engelbrektsson och riktade sig mot den dåvarande kungen av Kalmarunionen och hans fogdar vars skattebördor till slut blev för tunga för folket. Där ingen skulle tro att någon kunde bo. Dödligt dubbelliv. Dödligt dubbelliv. Där ingen skulle tro att någon kunde bo. Läs mer om vad som låg bakom anklagelsen. Om virala skrönor, hur vi kan genomskåda dem och lära oss leva med dem Taliban (pashto: طالبان), av arabiskans ṭālib (طالب) för 'student', är en politisk-religiös väpnad islamistisk rörelse som grundades i Kandahar 1994 och regerade merparten av Afghanistan åren 1996-2001. Dödligt dubbelliv. Det som förmodligen inte framkommer i dokumentären är att Palme inte var sin egen lyckas smed.