Billie. Avgång 9:42 till nya livet

Billie. Avgång 9:42 till nya livet
Förlag:
ISBN:
9789176513897
Utgivningsdatum:
2017-01-13
Författare:
Kategori:

Ett nytt liv för Billie Billies fosterhem är ett brunt hus i Bokarp. Ett samhälle som är så litet att Billie inte ens fattar att de är framme när bilen bromsar in.

Billies humör är gott även när hon blir allt mer övertygad om att det är något konstigt med den nya familjen, nästan som om de döljer något. Avgång 9:42 till nya livet är första delen i Sara Kadefors mellanåldersserie, en knivskarp vardagsskildring med relationerna i centrum. I det välstädade huset i Bokarp bor en kall mamma, en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Men streetsmarta Billie är inte typen som deppar eller ger upp. Tvärtom bestämmer hon sig för att passa in.

Och huxflux har hon fått en massa vänner och helt nya fritidsintressen som hon tycker är toppen: cykelturer, pingisträning och gospelkören. Men Billie inser snart att människorna i Bokarp inte har det så lätt. Folk bär på hemligheter och har obegripliga konflikter.

Framförallt finns det något man inte pratar om i familjen. Vad är det egentligen som är fel? Avgång 9:42 till nya livet är den första boken om Billie som fosterhemsplacerats ute på vischan.

Men det är ingen deppig socialrealistisk historia, tvärtom.

Det är Billie som får andra människor att växa - i familjen och i den lilla staden. Hon har en fantastisk förmåga och kraft att förändra saker bara genom att vara den hon är, en intuitiv hjälte. På samma gång är hon bara en vanlig tjej i sexan, långt ifrån sin stad, långt ifrån sin mamma. Formgivare: Lena Thunell

Marie said: Well I really enjoyed this. Shes. Det är Billie som får andra människor att växa – i familjen och i den lilla staden. Billies humör är gott även när hon blir allt mer övertygad om. Huset är stort, minimalistiskt inrett i vitt, väldigt kallt och alldeles för välstädat. Billie, Avgång 9:42 till nya livet Det skulle kunna vara deppigt att bli fosterhemsplacerad, att ens mamma är sjuk, och att den nya familjen är så sur. Avgång 9:42 till nya livet pdf Billie. av Sara Kadefors Billies mamma är sjuk, och soc har bestämt att hon inte längre kan ta hand om sin dotter. LitteraturMagazinet – Sveriges nya litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012.