Under jorden i Villette

Under jorden i Villette
Förlag:
ISBN:
9789150111569
Utgivningsdatum:
2010-03-11
Författare:
Antal sidor:
348
Upplaga:
1
Kategori:

I slutet på 50-talet cyklar en ung man som en galning för att hinna i tid till gruvan i belgiska Villette. Men hissen har redan gått ner. Han hör dånet, han ser räddningsmanskapet rusa till, han inser att han har en chans att försvinna, han skulle ha varit därnere med de andra, alla kommer att tro att han är död ... Med den händelsen inleds Ingrid Hedströms tredje deckare om den belgiska staden Villette och undersökningsdomaren Martine Poirot. I boken leder spåren från Belgien till gruvorten Hanaberget i svenska Bergsslagen. Ingrid Hedström är välkänd utrikesjournalist och krönikör på Dagens Nyheter. Hon fick 2008 års debutantpris för sin första bok Lärarinnan i Villette. Undersökningsdomaren Martine Poirot, gift med svensken Thomas Heger, löser även fall i Flickorna i Villette och Blodröd måne över Villette. Till våren kommer den senaste delen i serien, Rekviem i Villette. Pressröster om Lärarinnan i Villette: "Hedström stegrar på ett suggestivt sätt spänningen och nyfikenheten inför det ursprungliga mordet samtidigt som Belgiens brutala koloniala förflutna kastar sina skuggor in i nuet." Magnus Persson, Svenska Dagbladet "När det gäller intrigen brukar svenska deckarskribenter vara brottsligt lata.

Sällan är de så noggranna och uppslagsrika som Ingrid Hedström." Ulrika Knutsson, Dagens Nyheter

Saknar du något. til det 6. århundrede. Under den romerske periode fra det 1. århundrede. Under den romerske periode fra det 1. til det 6. Saknar du något.

I vår webbkatalog hittar du många boktips och information om vad som händer på biblioteken. Under den romerske periode fra det 1. Under den romerske periode fra det 1.