Begravd jätte

Begravd jätte
Förlag:
ISBN:
9789176471890
Utgivningsdatum:
2017-11-20
Författare:
Kategori:

Nobelpriset i litteratur 2017 Det är 500-tal. Romarna försvann för längesedan, och det land som en gång ska komma att bli England sveps sakta men säkert in i ett slags kollektiv minnesförlust som kallas "dimman". I landskapet rör sig människor på obestämd flykt; föräldrar söker sina barn, barn söker sina föräldrar. Men det är också en värld, som Ishiguro skildrar den, befolkad av monster och demoner. Och mitt i allt detta befinner sig Axl och Beatrice, ett åldrat par som ger sig ut på en lång och farofylld resa för att hitta sin son, sedan många år försvunnen. Kazuo Ishiguros nya roman, den första på tio år, är en symbolladdad, svart och mystisk saga.

Ishiguro leker med genrer och överskrider dem.

Begravd jätte är äventyrsberättelse, pikareskroman, fantasy - allt på en och samma gång. Och, på ett djupare plan, är den också en betraktelse över - och kanske ifrågasättande av - myternas och det kollektiva minnets betydelse. "... både en diskret fredsappell och en kärleksroman om att hålla ihop i åldrandets och glömskans alltmer obegripliga värld ... vackert och storslaget" Kristoffer Leandoer, SvD

Skickas inom 1‑2 vardagar. Fri frakt på böcker vid köp över 100 kr. Handla dina böcker online eller i butik. [11] Jonny Nilsson, uppväxt och verksam i Filipstad. Skickas inom 1‑2 vardagar. Gratis att använda. Äntligen är det enklare att läsa, köpa och spara e-böcker. [11] Jonny Nilsson, uppväxt och verksam i Filipstad. Hans kulor var stora.