Glädjehuset Sverige

Glädjehuset Sverige
ISBN:
9789100172176
Utgivningsdatum:
2017-09-22

Glädjehuset Sverige är en attack på den svenska livsstilens grogrund för främlingsrädsla och populism. De desperata missanpasslingarna Aase och Niklas hänger på vägkrogar, smyger i häckar och potatisland, kikar in genom vardagsrumsfönster, passar de lyckade familjernas förtryckta husdjur, ägnar sig åt hopplösa raggningsförsök och tröstshoppar uppstoppade pirayor. De ser den svenska livsstilshetsens tillväxtkåta framfart och avslöjar de svenska värderingarnas underströmmar såväl hos ekologiska hipsters, bostadsrättsmedelklass och hälsofanatiker som hos bonnläppar, white trash och aurakärringar. Det är en resa mellan villauppfarternas audibilar, svinkalla stenstränders surfingdrömmar och surdegsbagerierna på Södermalm, genom ett land fullpumpat av livslögner, konsumtionsknark och träningshysteri. Den konformistiska normaliteten är starkare än någonsin - det finns hårda, outtalade regler för vilken livsföring som krävs om man inte vill avfärdas som avvikare. Glädjehuset Sverige avtäcker med självrannsakande ilska och orädd humor den påbjudna samhörigheten mellan skitnervösa medlöpare.Välkommen till en bok som på allvar fångar upp oron, som avkräver ansvar för den, och som samtidigt skissar på en förtvivlad utväg - en ny utopi bortom själsdödande arbetslinjer och de sektliknande kärnfamiljernas fasaduppvisning. Den här boken handlar inte om offren. Det handlar inte om flyktingströmmarna, om barnfattigdomen eller de brinnande förorterna.Den handlar inte om offren, utan om de blinda förövarna. Den handlar om landet ni byggde. Den handlar om er: Vad är det ni skyddar? Vad är ni rädda för?

Författarna ser den svenska livsstilshetsens framfart. Just watch. Dela denna sida Facebook Twitter Google+ Tumblr Pintrest E-post Se filmen. Se även. Yelp is a fun and easy way to find, recommend and talk about what’s great and not so great in Örebro and beyond. Glädjehuset Sverige är en attack på den svenska livsstilen som grogrund för högerpopulismen. Utförlig information.

Sveriges EU-avgift kan höjas med 15 miljarder. Glädjehuset Sverige är en attack på den svenska livsstilens grogrund för främlingsrädsla och populism. Utförlig information. , Aase Berg och Niklas Wahllöf; Medarbetare: Som exempel kan vi ta poesin, denna konstart som det nästan är inne att hata.