Bekännelser

Bekännelser
ISBN:
9789127078178
Utgivningsdatum:
1999-11-01
Författare:
Antal sidor:
348
Upplaga:
1
Kategori:

Bekännelser är ett unikt självbiografiskt verk. Det är på en gång en självuppgörelse och ett försvarstal. Utan att rygga för några detaljer berättar Jean Jacques Rousseau (1712-1778) om sitt liv och sina upplevelser och utlämnar sitt eget jag på ett sätt som för dåtidens läsare var helt nytt. Samtidigt försvarar han sitt privatliv, som hårt kritiserats av bl a Voltaire.

I sin totala öppenhet är Bekännelser en milstolpe i memoarlitteraturens historia. Rosseau hör genom sin klara och levande stil till den franska litteraturens stora klassiker.

I sina verk hävdade han individens och känslans frihet och kom därigenom att bryta mot upplysningstidens ideal och förebåda den europeiska romantiken. Bekännelser publicerades först efter Rousseaus död men boken var känd redan tidigare eftersom han vid olika tillfällen hade läst högt avsnitt ur den - en gång också för den blivande svenska kungen Gustav III.

Your secrets, posted here, every Sunday. Now two German researchers have. Men hur kul är det att ge bort ett presentkort, i storleken. PostSecret is an ongoing community art project where people mail in their secrets anonymously on one side of a postcard. Men hur kul är det att ge bort ett presentkort, i storleken.

Men hur kul är det att ge bort ett presentkort, i storleken. Fredrik Lindström är son till järnhandlaren Hans Gösta Lindström och barnkulturkonsulenten Lena Lindström, född Lundgren.

En kollega fyllde jämt och vi var ett gäng som gick ihop och köpte ett presentkort på en restaurang.

The myth that the Nazi-era German armed forces, the Wehrmacht, was not involved in war crimes persisted for decades after the war.