Samtalet som psykologisk metod

Samtalet som psykologisk metod
ISBN:
9789144096179
Utgivningsdatum:
2014-09-23
Författare:
Antal sidor:
253
Upplaga:
1
Kategori:

Samtalet som psykologisk metod presenterar konkreta beskrivningar och en systematisering av generiska professionella samtalsfärdigheter. De har ofta betecknats som s.k. tyst kunskap och som därför inte tidigare i nämnvärd utsträckning har systematiserats så att man kan beskriva vad och hur man gör när man leder ett professionellt samtal. Dessa generiska färdigheter är av sådan karaktär att de ligger till grund för alla professionella psykologuppdrag. Boken ger även förslag på hur undervisning och bedömning av samtalsfärdigheter kan läggas upp. Boken vänder sig i första hand till psykologstudenter men även till studenter vid övriga professionsutbildningar där samtalet är ett professionellt verktyg.

Det kan till exempel vara socionomer, läkare och jurister. Förhoppningsvis kan även redan yrkesverksamma ha glädje av boken.

Utbildningen riktar sig till dig som redan arbetar med internetbehandling och vill utveckla dina färdigheter och öka din kunskap om… Mer information » 3 • Kartläggning av positiva och negativa konsekvenser av såväl användandet av droger som av nykterheten. Konsthall C är inrymd i ena halvan av en f. KVÅ - icke-kirurgiska åtgärder KVÅ-kirurgiska åtgärder (KKÅ97) KVÅ - samtliga åtgärder Anvisningar Anvisningar KLASSDEL När man klickar på en sådan. Sedan juli 2006 gäller nya regler att alla som arbetar med ställningar måste ha genomgått en utbildning, oavsett tidigare. Den grupp i samhället som använder mest ADHD-läkemedel är barn och ungdomar mellan 10 och 17 år. Att möta människor som har tankar på att ta sitt liv är en viktig uppgift.

d. KBT Individuella KBT-inriktade terapeutiska sessioner med en av våra psykologer. Skräddarsydd behandling med ISTDP Referat från RPC:s höstkonferens och workshop med Jon Frederickson 18–19 november 2011 av Peter Lilliengren Mindfulness - medveten närvaro, är en västerländsk meditations- och terapimetod som har sitt ursprung i öst, bl. BEDÖMNINGSSAMTAL Samtalet resulterar i en gemensam behandlingsplan. Sedan juli 2006 gäller nya regler att alla som arbetar med ställningar måste ha genomgått en utbildning, oavsett tidigare.