Stockholms slott : skönhet och styrka

Stockholms slott : skönhet och styrka
ISBN:
9789188439154
Utgivningsdatum:
2017-10-08
Författare:
Antal sidor:
195

Alla har en relation till Stockholms slott, stadens invånare likväl turister från när och fjärran, men slottet är för många lite av en oupptäckt doldis. Det är ett storslaget och märkligt slott som Nikodemus Tessin d.y skapat men för många är dess blocklika form svår att greppa och begripa. Författaren Rikard Larsson hjälper oss på traven och svarar på frågor: Varför ser Stockholms Slott ut som det gör, varför byggdes det och varför just där? För att det verkligen ska bli verkligt lät Rickard Larsson ta isär alltihopa, undersökte alla detaljerna, vände och vred på dem och sedan satte ihop det igen.

I boken Stockholms slott: skönhet och styrka låter författaren arkitekturen själv berätta när du går runt slottet och betraktar detaljer, ser det på avstånd och upplever anpassningen till stad och vatten. - För den oinvigde kräver Slottet som sagt en kunnig uttolkare och medryckande ciceron.

Och nu finns denne ciceron i gestalt av stenkonservatorn och författaren Rikard Larsson. Andreas Heymowski Slottsarkitekt för Stockholms slott Det här är en vacker, välillustrerad bok som på ett lättfattligt sätt presenterar ett komplicerat och innehållsrikt historiskt skeende. Boken skiljer sig från allt som skrivits förut genom sin tyngdpunkt på att levandegöra och öppna ögonen för Slottets innehållsrika yttre.

Solen lyser på tusentals medmänniskor som i dagens svenska samhälle inte har någonstans att bo. Inspelningarna av ”Trunk” påbörjades under våren -13 och under en kort tid fanns en tanke på en singel alternativt EP till sommaren, men fler låtar tillkom och … Erik Axel Karlfeldt, ursprungligen Eriksson, född 20 juli 1864 i Karlbo i Folkärna socken, Kopparbergs län, död 8 april 1931 i Engelbrekts församling, Stockholm, var en svensk poet och författare. Det betyder inte att landskapet är tuktat och intensivt odlat. AB Epic Living Sweden Epic Living är att leva i sitt bästa jag - våra online kurser utgår från självskattning som sedan visar dig vilka metoder och … 1600-talets ansikte. Kvidinge 180322 Världar kommer och går. Världar kommer och går. Nyhetsarkiv. Symposier på Krapperups borg 3.