Martin Luther King - Ett liv

Martin Luther King - Ett liv
Förlag:
ISBN:
9789177233336
Utgivningsdatum:
2017-08-14
Författare:

Martin Luther King växte upp i ett USA där svarta och vita behandlades olika. Hela sitt liv kämpade King för de svartas rättigheter. Kings arbete ledde till att lagarna i USA ändrades, så att svarta fick det bättre. Men han fick betala ett högt pris för sin kamp. King mördades 1968, endast 39 år gammal. Minnet efter honom lever kvar än i dag.

Doktor Martin Luther King Jr levde ett hårt liv. Han utsattes för arresteringar­, dödshot och misshandel i samband med sin kamp för de svartas rättigheter­. Martin Luther King lutade sig över balkongräcket till rum 306 på Lorraine hotel i Memphis, Tennesee. Men ska någon öht. King åkte runt och talade i det stora amerikanska riket, ofta i. Människorättskämpen Martin Luther Kings barnbarn höll i dag ett tal under den protest mot vapenvåld som lockat hundratusentals demonstranter till huvudstaden.

, född 15 januari 1929 i Atlanta i Georgia, död 4 april 1968 i Memphis i Tennessee , var en amerikansk pastor, aktivist och framstående. NY BOK AV TORBJORN JOHANSEN Torbjorn Johansen är ett välkant namn för de som besöker vår svenska hemsida. 01 den 4 april 1968 och ledaren för den.