Mod att leda med värderingar

Mod att leda med värderingar
Förlag:
ISBN:
9789198266870
Utgivningsdatum:
2017-10-28
Författare:
Antal sidor:
306
Upplaga:
1

Är du en ledare idag eller har förhoppningar om att bli det så är den här boken både ett konkret verktyg men också en öppnare för att tänka nytt, hållbart och framgångsrikt. Är du nyfiken på värderingar och dess fundamentala betydelse för ledarskap på alla nivåer då ger boken dig en djup förståelse för detta både i praktik och teori.

Eller vill du vara en förändringsagent och samskapa för en bättre framtid, ja då är det bara att börja läsa! Boken handlar om att ha modet att leda genom att implementera gemensamma värderingar och aktivt jobba för dem. Den handlar om att ha modet att aldrig sluta göra just detta. Boken inbjuder dig till ett samtal med författaren där du får möta rektor Pascal Brisson (Internationella Engelska Skolan Sundsvall) och på ett nära sätt ta del av hans ledarskap. Du guidas samtidigt genom styr- och ledningsmodellen MBV och introduceras till professor Simon L. Dolans livsverk om ett hållbart ledarskap för idag och framtiden. - Jag älskar värderingar för de har spelat en betydande roll för mig i hela mitt liv. I hur jag är uppväxt och fostrad att se på människor och världen; under mina skolår på flera olika skolor i Sverige och Europa; vid Universitetet då jag studerade språk och litteratur; som lärare i viljan att motivera, lära och stödja unga människor; som politiker på lokal, regional och nationell nivå; och kanske mest av allt som förälder och i mina relationer med andra människor. Mina värderingar har under de senaste åren skapat en frustration hos mig som jag nu bestämt mig för att göra något åt. Följ med mig in i ett samtal med rektor Pascal Brisson och Managing by Values! /Liza-Maria Norlin, författare

Tjänster & koncept. Socialarbetare kan behöva tid till gemensamma bedömningar och stöd från ledningen för att hitta. Jag tycker att Åsa är en mycket proffsig moderator att arbeta ihop med. Så många tankar flyger runt i mitt huvud baserat på de veckor som passerat i möten med andra kloka hjärnor och tankar. Ge arbetsgruppen möjlighet att lära känna varandra, respektera och förstå varandras värderingar genom en rolig. När en verksamhet utsätts för förändringar är dess förmåga att snabbt analysera situationen och agera avgörande för dess fortlevnad och. Alltid pålitlig, påläst och en känsla för att ställa de rätta frågeställningarna. Självmedkänsla är nyckeln till att möta. Är det inte redan allvarligt när det förekommer.