Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh

Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
Förlag:
ISBN:
9789113029122
Utgivningsdatum:
2010-05-04
Författare:
Antal sidor:
240
Upplaga:
2
Kategori:

"Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!" I dag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans.

Jan Hedhs Bröd & kaffebröd gjorde succé när den kom förra året. Nu ges den ut i kartonnageupplaga. Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett åttiotal bröd och knäckebröd, och nästan lika många sorters kaffebröd. Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara. Han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "? den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm." Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."

Bourke Street Bakery; Bröd; Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh; Bröd : från bagels till tunnbröd; Bröd från Brunkebergs Bageri; Bröd hemma Bourke Street Bakery; Bröd; Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh; Bröd : från bagels till tunnbröd; Bröd från Brunkebergs Bageri; Bröd hemma Bourke Street Bakery; Bröd; Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh; Bröd : från bagels till tunnbröd; Bröd från Brunkebergs Bageri; Bröd hemma Bourke Street Bakery; Bröd; Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh; Bröd : från bagels till tunnbröd; Bröd från Brunkebergs Bageri; Bröd hemma Bourke Street Bakery; Bröd; Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh; Bröd : från bagels till tunnbröd; Bröd från Brunkebergs Bageri; Bröd hemma Bourke Street Bakery; Bröd; Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh; Bröd : från bagels till tunnbröd; Bröd från Brunkebergs Bageri; Bröd hemma Bourke Street Bakery; Bröd; Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh; Bröd : från bagels till tunnbröd; Bröd från Brunkebergs Bageri; Bröd hemma.